15/01/202122:26

Παρέμβαση ΣΕΠΕ για τον ξυλοδαρμό υπαλλήλου κούριερ και τον θάνατο του υπαλλήλου σεκιούριτι στο συσκευαστήριο στα Λεχαινά

Αμεση ήταν η παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για το περιστατικό θανάτου υπαλλήλου σεκιούριτι στα Λεχαινά Ηλείας και τον ξυλοδαρμό υπαλλήλου κούριερ στην Παλλήνη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Αναφορικά με δύο εξαιρετικά θλιβερά περιστατικά, που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα, τον θάνατο υπαλλήλου φύλαξης (security) σε συσκευαστήριο στα Λεχαινά Ηλείας, μετά από επίθεση σκύλων και τον ξυλοδαρμό ταχυμεταφορέα στην Παλλήνη», το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζει τα ακόλουθα:

«1. Όσον αφορά στο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον εξωτερικό χώρο επιχείρησης συσκευαστηρίου φρούτων στα Λεχαινά Ηλείας, που συνέβη την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, την επομένη (Δευτέρα 11 Ιανουαρίου)

μετέβη στον χώρο του συμβάντος κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων) και πραγματοποίησε αυτοψία, παρουσία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, που διενεργεί την προανάκριση. Η έρευνα του ΣΕΠΕ εξελίσσεται παράλληλα με την ποινική διαδικασία και το Σώμα θα προχωρήσει άμεσα στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

2. Για το περιστατικό του ξυλοδαρμού ταχυμεταφορέα στην Παλλήνη τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίουαπό άτομο που είχε συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, το ΣΕΠΕ διέταξε τη διενέργεια ελέγχου από μεικτό κλιμάκιο (αποτελούμενο από επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων), μόλις έλαβε γνώση του συμβάντος, μετά από σχετική καταγγελία. Παρών κατά τον έλεγχο ήταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, στον οποίο ζητήθηκαν εξηγήσεις. Επιπλέον, κατά την έρευνα του ΣΕΠΕ, βρέθηκαν να εργάζονται οκτώ μισθωτοί εκτός του ωραρίου που είχε δηλωθεί και ζητήθηκαν γραπτές εξηγήσεις από την επιχείρηση. Παράλληλα, διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ως προς το ποινικό σκέλος του συμβάντος».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ζήτησε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να εντατικοποιήσει τους ελέγχους τόσο για την εφαρμογή της κείμενης εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, όσο και των έκτακτων μέτρων δημόσιας υγείας για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού εντός των εργασιακών χώρων. «Κάθε φορά που εντοπίζονται παραβάσεις, θα κινούνται άμεσα όλες οι διαδικασίες για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα