11/12/202311:41

Παρουσίαση βιβλίου «Ο άλλος» του συγγραφέα Μάνου Κοντολέων στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου

Παρουσίαση βιβλίου «Ο άλλος» του συγγραφέα Μάνου Κοντολέων στο2ο Γυμνάσιο Πύργου

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και της φιλαναγνωσίας, πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου, στον χώρο της βιβλιοθήκης, διαδικτυακή συνάντηση με τον πολυγραφότατο και πολυβραβευμένο συγγραφέα Μάνο Κοντολέων.

Στην τηλε-συνάντηση έγινε μια σύντομη παρουσίαση του έργου του συγγραφέα και του βιβλίου του «Ο άλλος» και ακολούθησε συζήτηση του Μάνου Κοντολέων με τους μαθητές που είχαν διαβάσει το συγκεκριμένο μυθιστόρημα. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με το μυθιστόρημα και τη συγγραφική του εμπειρία.

Το βιβλίο «Ο άλλος» αποτελεί ένα εξαίσιο μυθιστόρημα για νέους που εξερευνά το «εγώ» μέσα από πολλούς καθρεπτισμούς δύο δίδυμων αγοριών που τυχαία συναντούν το άλλο τους μισό. Με κέντρο το θέμα της υιοθεσίας και του εφηβικού έρωτα, ο συγγραφέας θέτει προβληματισμούς για τη μοίρα που χαράζει η οικογένεια, την επίδραση που έχει η εκπαίδευση και το περιβάλλον στη διαφοροποίηση του DNA, τις κοινωνικές ανισότητες και πολλά ακόμα.

Την οργάνωση της δράσης είχαν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί: κ. Παναγιώτα Τσαγκαρουσιάνου, φιλόλογος και η κ. Εύα Γρηγοροπούλου, φιλόλογος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα