22/03/202315:25

Ν. Κοροβέσης: «Το “OLYMPIAN BREAKFAST” στο μπουφέ ξενοδοχείων και εστιατορίων της ΠΔΕ»- Παρουσιάστηκε στην ΠΕ Ηλείας το σήμα του «Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού»

Παρουσιάστηκε χθες στην ΠΕ Ηλείας το σήμα του «Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού» που χορηγείται από σήμερα στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος

Ν. Κοροβέσης: «Το “OLYMPIAN BREAKFAST”
στο μπουφέ ξενοδοχείων και εστιατορίων της ΠΔΕ»

– Τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα μας θα προσφέρουν πλέον μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη

Στο μπουφέ των εστιατορίων, ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μπαίνουν πλέον και επισήμως τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Ηλείας, της Αχαίας και της Αιτωλοακαρνανίας, οι τοπικές συνταγές και ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής , καθώς εντάσσονται πλέον με ετικέτα εντοπιότητας και το brand name “OLYMPIAN BREAKFAST” στο «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό». Όπως τονίστηκε στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή επιχειρηματικών του τουριστικού κλάδου και τοπικών παραγωγών στο συνεδριακό της Π.Ε Ηλείας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Νίκου Κοροβέση, σε συνέχεια των ενεργειών προβολής της δράσης Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ», από σήμερα οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί μπορούν να παραλάβουν το σήμα τους και προχωρά η υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος.


Ο κ. Κοροβέσης στην τοποθέτησή επισήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή, μελετώντας τις διεθνείς τάσεις επικεντρώνεται στην ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τον επισκέπτη της Ολυμπιακής Γης, καθώς η διεθνής τουριστική σκακιέρα απαιτεί εξωστρέφεια, ενημέρωση και γνώση.
«Σκοπός μας – τόνισε- είναι να αναδείξουμε την Δυτική Ελλάδα ως έναν προορισμό εμπειρίας, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ήλιο και θάλασσα, να επισκεφθεί μνημεία και αξιοθέατα και να απολαύσει συνταγές της Ολυμπιακής Γης, πλούσιες διατροφικά, ως προς τις πρώτες ύλες και ως προς των τρόπο εκτέλεσης. Με βάση αυτό το «πακέτο» εμπειρίας προσεγγίζουμε υπάρχουσες ή νέες για την περιοχή μας αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, χορηγείται μέσα από το εν εξελίξει πρόγραμμα το «Σήμα του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού ΠΔΕ» πιστοποίηση που θα συνοδεύει τις ετικέτες των προϊόντων μας και των υπηρεσιών μας, στο χώρο της εστίασης και των καταλυμάτων. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από συντονισμένη προσπάθεια, αποσπώντας κονδύλια τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για Τουριστική Προβολή, κάτι που για πρώτη φορά καταφέρνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Και συνεχίζουμε, διεκδικούμε επιπλέον πέντε εκατομμύρια για την τριετία 2024-2026, καθιστώντας την Ηλεία στο επίκεντρο, δίνοντας δυνατότητα προβολής στον τόπο μας που είχαμε στερηθεί εδώ και πολλά χρόνια.»


Παράλληλα ο κ. Κοροβέσης ανέφερε ότι η εν λόγω δράση απευθύνεται στους ανθρώπους που αποτελούν την καρδιά της οικονομίας μας, που αναδεικνύουν την ελληνική φιλοξενία με σκοπό τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται σε ξενοδοχεία, σε καταλύματα, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και σε χώρους εστίασης της περιοχής διοικητικής ευθύνης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, απευθύνεται στους ανθρώπους που μοχθούν για να μας προσφέρουν τις ποιοτικές και ξεχωριστές πρώτες ύλες, σε παραγωγούς τοπικών προϊόντων τα οποία καλλιεργούνται και παράγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρωινό ή ως συστατικά συνταγών για πρωινό.»
Καταλήγοντας τόνισε ότι Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να βαδίζει σε μονοπάτια καινοτομίας και δημιουργικότητας, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ανάδειξη των χαρακτηριστικών και των δυνατών σημείων της Ολυμπιακής Γης, της Γης της Φλόγας.


Το έργο του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την φιλοσοφία του παρουσίασε ο Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ τονίζοντας ότι έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό 45 τουριστικές επιχειρήσεις από την Περιφέρεια- ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης- και οι οποίες από σήμερα κιόλας θα παραλάβουν το σήμα «OLYMPIAN BREAKFAST» και κατά συνέπεια τίθεται σε εφαρμογή. Παράλληλα αναφέρθηκε στις διαδικασίες πιστοποίησης επιχειρήσεων και παραγωγών που επιθυμούν να λάβουν το σχετικό σήμα, που θα έχει διάρκεια 3 χρόνια, αλλά και οι τρόποι προβολής τους από την ΠΔΕ.

Τέλος πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της των τρόπων προβολής των εταιρειών που συμμετέχουν στη δράση από την CHOOSE A.E. από την εκπρόσωπο της κ. Ειρήνη Ψηφίδη η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στην προώθηση της επικοινωνίας του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού μέσω της ιστοσελίδας που δημιουργήθηκε με την επωνυμία ¨OLYMPIAN BREAKFAST” που θα συνδέεται με την ιστοσελίδα OLYMPIAN LAND της ΠΔΕ, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην προβολή του μέσω των social media. Όπως τόνισε μόλις τεθεί σε λειτουργία, φιλοδοξούν να γίνει γνωστή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους – Έλληνες και ξένους- όπου θα προβάλλονται οι επιχειρήσεις που διαθέτουν το Ελληνικό πρωινό στο μπουφέ τους, συνταγές, προϊόντα και παραγωγοί των πρώτων υλών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα