29/04/202121:35

Πάσχα: Ουρές στα διόδια Ελευσίνας από επίδοξους εκδρομείς – Σαρωτικοί έλεγχοι- Δεκάδες οδηγοί αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή

Δεκάδες οδηγοί αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή στην Ελευσίνα καθώς δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις για να μετακινηθούν εκτός νομού

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα μπλόκα της Αστυνομίαςστα διόδιαστην Εθνική Οδό αλλά και σε άλλους κεντρικούς δρόμους προκειμένου να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις στα χωριά για τις ημέρες του Πάσχα. Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 29 Απριλίου στα διόδια της Ελευσίναςενώ πολλοί ήταν αυτοί που δέχτηκαν πρόστιμα και αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή και να γυρίσουν στα σπίτια τους καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα τους επέτρεπαν τη μετακίνηση εκτός νομού.

Οι Αρχες αναμένουν πως όσο περνά ο καιρός και πλησιάζουμε στην Κυριακή του Πάσχα όλο και περισσότεροι θα είναι οι επίδοξοι εκδρομείς που θα θέλουν να ξεφύγουν από τους ελέγχους της Τροχαίας και να πάνε στα χωριά τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEΝ TV, μέχρι και αργά το απόγευμα της Πέμπτης, τουλάχιστον 12.500 οχήματα είχαν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας, ωστόσο πολλά από αυτά γύρισαν στην Αθήνα. Οσον αφορά τις αναστροφές, μέχρι και λίγο πριν τις 18:00 περισσότερα από 180 αυτοκίνητα που έφτασαν μέχρι τα διόδια αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω καθώς οι οδηγοί και οι επιβάτες δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά και δεν πέρασαν τους ελέγχους.

Εκτός από αστυνομικούς της Τροχαίας, στα διόδια βρέθηκαν και επιθεωρήτριες της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για να ελέγχουν τα έγγραφα για μετάβαση σε εργασία, συγκεκριμένα  ελέγχουν με χρήση scanner τις βεβαιώσεις εργαζομένων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Σημειώνεται πως από τη Μεγάλη Πέμπτη επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ωστόσο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό απαγορεύονται αυστηρά και αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαΐου. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία ανοίγει και ο τουρισμός ενώ αναμένεται να καταργηθούν και τα SMS στο 13033.

ethnos.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα