16/02/202320:18

Πατέρας Αντώνιος: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 23 Φεβρουαρίου

Στο στόχαστρο έχουν μπει και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του
Νέα προθεσμία για τις 23 Φεβρουαρίου έλαβε η απολογία του πατέρα Αντώνιου αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ξυλοδαρμό στο ίδρυμα της Κιβωτού του Κόσμου.

Η νέα αναβολή ήταν αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης νέων στοιχείων στο φάκελο της υπόθεσης από καταθέσεις για τη δομή στο Βόλο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να τα μελετήσουν και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, ο ιερέας έχει κληθεί να απολογηθεί ως ύποπτος για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ξυλοδαρμό.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι δέχεται επικοινωνιακό πόλεμο.

Ωστόσο, στο στόχαστρο έχουν μπει και οι λογαριασμοί του καθώς βρέθηκαν μεγάλα ποσά, ενώ διαπιστώθηκε ότι το 2018 υπήρχαν συνολικές καταθέσεις ύψους 150.000 δολαρίων, ενώ τον επόμενο χρόνο, το 2019, οι συνολικές καταθέσεις ήταν 113.000 δολάρια.

Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας αναμένεται να διευρυνθεί αν βρεθούν και άλλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από την οικονομική επιφάνεια του ίδιου και της πρεσβυτέρας.

Η υποστηρικτική γραμμή του Πατέρα Αντώνιου
Το υπόμνημά του, προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις ενώπιο του δικαστηρίου, θα εκπονηθεί συνολικά από τρεις δικηγόρους και θα βασιστεί σε τρεις πυλώνες: στους ακριβείς χρόνους που τελέστηκαν τα καταγγελλόμενα, τη σχέση που είχε ο πατέρας Αντώνιος με τον 19χρονο που άνοιξε τον «ασκό» των καταγγελιών και το ημερολόγιο κινήσεων της Κιβωτού του Κόσμου.

Εκτός των καταγγελιών του 19χρονου και του 15χρονου για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις, στο υπόμνημα του πατέρα Αντώνιου θα πρέπει να υπάρχουν εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών.

Cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα