07/03/202420:26

Πάτρα: Έφτασε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά και το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας με τον 20χρονο φοιτητή- Κρίσιμη η κατάσταση του φοιτητή – Θα εμβολιαστούν 20 άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του

Τι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά και το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας – Αναμένεται ο εμβολιασμός των 20 ατόμων που είχαν έρθει σε επαφή με τον φοιτητή.
Έφτασε στην Πάτρα και την 6η ΥΠΕ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκληθεί με το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα, αυτή τη φορά σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Όσον αφορά τον φοιτητή η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ενώ όπως σημείωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, αναμένεται να εμβολιαστούν κατά της μηνιγγίτιδας 20 άτομα που είχαν έρθει σε επαφές με τον φοιτητή και τα εμβόλια έχουν ήδη παραγγελθεί από την 6η ΥΠΕ. Παράλληλα, το δεύτερο κρούσμα, η φοιτήτρια, νοσηλεύεται πλέον εκτός ΜΕΘ στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου και η εξέλιξή της είναι σταθερά θετική.

Αναφερόμενος στην μεταδοτικότητα και τον συνωστισμό λόγω καρναβαλικής περιόδου, ο κ. Καρβέλης επεσήμανε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού, καθώς από την πρώτη στιγμή τόσο η 6η ΥΠΕ όσο και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα, τηρώντας αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο. Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να διασκεδάσει στην Πάτρα καθώς όπως είπε το περιβάλλον είναι απολύτως ασφαλές.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, συζητήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης αλλά και του εμβολιασμού των 2ο επαφών, όπως και η ενημέρωση των δύο Πανεπιστημίων της Πάτρας και των αρχών τους.

Πηγή: Pelop.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα