29/04/202421:10

Πάτρα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 19χρονος μέχρι τη δικάσιμο για την υπόθεση ναρκωτικών σε σχολεία της Πάτρας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 19χρονος που οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή για την υπόθεση των αγοραπωλησιών ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας.

Μέσω της συνηγόρου του Δήμητρας Κουνινιώτη υποστήριξε ότι κι ο ίδιος είχε πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς. Πρόσθεσε ότι ο εντολέας της ήθελε να ξεκόψει και για αυτό το λόγο έφυγε πριν από μερικούς μήνες για νησί του Αιγαίου, προκειμένου να εργαστεί στον τουριστικό κλάδο.

Σοκάρουν οι πληροφορίες που αποκαλύπτονται γύρω από το κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά μέσα σε σχολείο της Πάτρας.

Συνολικά 19 άτομα συνελήφθησαν για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μαθητές και 7 γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Η διαδικασία των απολογιών για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν – κατά περίπτωση και σε βαθμό κακουργήματος – θα γίνει τμηματικά.

Η διακίνηση ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση, της οποίας τον σκληρό πυρήνα αποτελούν – κατά την αστυνομία – τέσσερα άτομα, γινόταν ακόμα και μέσα στο σχολείο, αφού βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ζυγαριά ακριβείας, ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και MDMA αξίας 6.500 ευρώ, αλλά και χρηματικό ποσό άνω των 4.000 ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κωδικούς για τις ναρκωτικές ουσίες: Ντεπόν και κωκ για την κοκαΐνη και μαύρο, φου, μπιφ, γκου και παπάς για την κάνναβη. Επίσης επέβαλλαν στα ανήλικα μέλη της οργάνωσης απόλυτη αφοσίωση, ενώ τους ασκούσαν λεκτική και σωματική βία για να τους εξαναγκάσουν να πουλήσουν τα ναρκωτικά και να βρουν καινούριους “πελάτες”.

Για την επικοινωνία τους χρησιμοποιούσαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το Signal, γνωρίζοντας την αδυναμία των αρχών να πετύχουν την άρση απορρήτου για αυτά τα μέσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα δρούσε στο σχολείο εδώ και ένα χρόνο. Τους τελευταίους δύο μήνες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη δράση της και σε αυτό το διάστημα καταγράφηκαν 65 υποθέσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα