30/06/202311:51

Πάτρα: Εμπρηστικές επιθέσεις τα ξημερώματα – Έκαψαν τρία αυτοκίνητα εταιρειών- Ανάληψη ευθύνης από αντιεξουσιαστές

Εμπρηστικές επιθέσεις σε τρία οχήματα σε δυο διαφορετικά σημεία σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Πάτρα. Άγνωστοι χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υλικό προκάλεσαν ζημιές και έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα εταιρειών στην Ακτή Δημαίων και στην περιοχή του Γλαύκου.

Πρόκειται για δυο οχήματα εταιρείας τροφίμων στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος της Βορείου Ηπείρου και δυο σε σούπερ μάρκετ στον κόμβο της Περιβόλας.

Στην πρώτη περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες, έσπασαν παρμπρίζ ενός βαν και με τη χρήση εύφλεκτου υλικού έβαλαν φωτιά στο όχημα, η οποία επεκτάθηκε και σε διπλανό σταθμευμένο εταιρικό βαν.

Η δεύτερη εμπρηστική επίθεση, εκδηλώθηκε σε δυο οχήματα Super Market στην Περιβόλα, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών και της Αστυνομίας.

 

Με ανακοίνωσή τους στο indymedia ομάδα αντιεξουσιαστών αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις τα ξημερώματα στην Πάτρα.

Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης από αντιεξουσιαστές για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε οχήματα εταιρειών

Η ανακοίνωση

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 30/06 προβήκαμε σε εμπρηστικές επιθέσεις σε οχήματα-βαν, που ανήκουν στις επιχειρήσεις “Κωτσόβολος” και “Ενα”.

Επιχειρήσεις, όπως αυτές αλλά και πολλές άλλες καπιταλιστικές εταιρείες αποτελούν πυλώνες του κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Είναι τόποι, στους οποίους οι εργαζόμενοι/ες ξεζουμίζονται και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα αφεντικά.

Όλες αυτές οι τροφοδοτικές και μη αλυσίδες-κολοσσοί τα τελευταία χρόνια παράγουν τρομακτικά μεγάλα υπερκέρδη μέσω της αισχροκέρδειας και του ξεζουμίσματος των εργαζομένων. Οι αντεργατικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με την συνθήκη του lockdown εν μέσω πανδημίας (χρονική περίοδος κατά την οποία μεγάλες επιχειρήσεις παρέμεναν ανοιχτές πάνω στις πλάτες των εργαζομένων) είναι η απόδειξη της αβάντας που έχουν τα μεγάλα αφεντικά από το κράτος.

Σε μια συγκυρία ανελέητης επίθεσης, που βιώνουν τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα από κράτος-κεφάλαιο-πατριαρχία, μέσα στις συνθήκες της προσπάθειας επιβολής του ολοκληρωτικού νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και της ακροδεξιάς στη ζωή μας, οφείλουμε να στήσουμε αναχώματα συλλογικής αντίστασης και αλληλεγγύης, καθώς και να επιστρέψουμε ένα κομμάτι της βίας που δεχόμαστε από την εξουσία.

Να μην συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα των κρατικών δολοφονιών μεταναστ(ρι)ών και των εργοδοτικών δολοφονιών στα εργασιακά κάτεργα. Να αντισταθούμε στην κρατική εκδικητικότητα απέναντι στους/στις έγκλειστους/ες αγωνιστές/στριες.

Αφιερώνουμε στις ενέργειές μας αυτές στη μνήμη του δολοφονημένου από το γαλλικό κράτος 17χρονου Nael Μ. και στους/στις εξεγερμένους/ες της Γαλλίας.

ΝΑ ΜΗ ΒΥΘΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ-ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ-ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα