07/09/202020:27

Πάτρα: Εστησαν εικονική τάξη στην πλατεία Γεωργίου για να διαμαρτυρηθούν για τις μάσκες

Εστησαν εικονική τάξη στην πλατεία Γεωργίου για να διαμαρτυρηθούν

Μια εικονική αίθουσα διδασκαλίας έστησαν στην πλατεία Γεωργίου οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Πάτρας, στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησής τους, για να δείξουν τις πραγματικές συνθήκες που θα επικρατήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα στα σχολεία, ως προς την τήρηση των αποστάσεων.
Οι σύλλογοι γονέων ζητούν δεκαπέντε παιδιά ανά τμήμα, τονίζοντας ότι οι καθημερινές συμβουλές των επιστημόνων (μάσκα, αποστάσεις, καθαριότητα, απολύμανση, αντισηπτικά) ισχύουν παντού, εκτός από τις σχολικές τάξεις.
Η πρωτότυπη ιδέα του συλλογικού φορέα να αναπαραστήσει μια τυπική αίθουσα αποτέλεσε αφενός μια πράξη διαμαρτυρίας και αφετέρου μια απάντηση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που αύξησε σε 27 τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα στα σχολεία των αστικών κέντρων της χώρας.
Στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται τώρα στην πλατεία Γεωργίου, από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, δίνει το «παρών» ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, στηρίζοντας τον αγώνα των γονέων, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων για ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης είπε μεταξύ άλλων ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με σοβαρά προβλήματα, με υπεράριθμους μαθητές ανά τμήμα, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και με λιγότερους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τα απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, όμως απορρίπτει όλα τα αιτήματα του Δήμου Πατρέων, των εκπαιδευτικών και των γονέων γιατί τα θεωρεί κόστος!
Η εκπαιδευτική κοινότητα, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης μας πρέπει με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν την μείωση των μαθητών ανά αίθουσα, μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, προσλήψεις μονίμων καθαριστριών, χρηματοδότηση από το κράτος για την κάλυψη όλων των αναγκών για την λειτουργία των σχολείων ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που λόγω πανδημίας αυτές έχουν αυξηθεί.
Ο Δήμος Πατρέων όλο αυτό το διάστημα προχώρησε σε σημαντικές παρεμβάσεις σε δεκάδες σχολικά συγκροτήματα της πόλης, παραδίδοντας στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σχολεία τα οποία είναι πλήρως ανακαινισμένα.
Στην συγκέντρωση παραβρίσκονται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, Αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας, και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών.

pelop.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα