15/07/202213:34

Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο Θαν. Πλεύρης για τον θάνατο του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» – «Ψύξη θα ‘ναι…» και πέθανε από καρδιά (Photo)

Θα διερευνηθεί τι συνέβη και ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του.

Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για το περιστατικό του θανάτου του 49χρονου, που το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ζητώντας πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ωστόσο πήρε την απάντηση πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου, και λίγα μέτρα έξω από το Νοσοκομείο, άφησε την τελευταία του πνοή.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα είχε ζητήσει και η οικογένεια του 49χρονου.

Ηταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν ο 49ρονος ζαχαροπλάστης Θεόδωρος Νεμουτιάνος, αισθάνθηκε έναν δυνατό πόνο στην πλάτη.

ΣΤΟΝ «ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ»

Φοβήθηκε τόσο πολύ, που έσπευσε στο κοντινότερο Νοσοκομείο, στον «Αγιο Ανδρέα» της Πάτρας. Εφθασε εκεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα και απευθύνθηκε σε όποιον γιατρό βρήκε μπροστά του. Του περιέγραψε τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη, για ν’ ακούσει την φράση: «Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο», όπως ο ίδιος είπε σε οικείους του.

ΣΤΟ ΠΓΝ ΡΙΟΥ

Ο 49χρονος επέμενε. Ζητούσε να τον κοιτάξουν, να του δώσουν κάτι να σταματήσει ο πόνος, αφού είχε φοβηθεί πως ήταν πόνος από την καρδιά! Λίγα λεπτά μετά, έφθασε στο Νοσοκομείο ο μικρότερος αδελφός του, τον οποίον είχε ειδοποιήσει για να σπεύσει για βοήθεια. Παρά τις εκκλήσεις και των δύο, οι γιατροί ήταν ανένδοτοι. Τον έστελναν στο Πανεπιστημιακό στο Ρίο.

ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ

Τα δύο αδέλφια μπήκαν στο αυτοκίνητο του μικρότερου και ξεκίνησαν για εκεί. Στον δρόμο ο αδελφός του, του μίλησε για όλα. Του εξήγησε πώς έφθασε στον «Άγιο Ανδρέα», τι είπε στους γιατρούς κι όλα αυτά με κάθε λεπτομέρεια. Ξαφνικά, και ενώ ο αδελφός οδηγούσε, ένιωσε έναν ακόμα πιο ισχυρό πόνο και κατέρρευσε στο κάθισμα. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά! Ο αδελφός έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε ξεψυχήσει ακριβώς δίπλα του.

ΣΚΗΝΕΣ… ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΟΣ

Έφθασαν στο Νοσοκομείο Ρίου και απλά… διαπίστωσαν τον θάνατό του, από καρδιακή ανακοπή. Ακολούθησαν σκηνές θρήνου και στη συνέχεια αγανάκτησης και ξεσπάσματος στον πρώτο Νοσοκομείο που απευθύνθηκε, στον «Άγιο Ανδρέα». Συγγενείς πήγαν εκεί, ζητώντας εξηγήσεις, θεωρώντας πως, αν οι γιατροί είχαν παρέμβει άμεσα, ο άνθρωπός τους θα είχε σωθεί. Έφυγε, στα 49 του χρόνια, επειδή το εν λόγω Νοσοκομείο… δεν εφημέρευε και κανείς δεν εκτίμησε το επείγον της κατάστασής του.

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η «Π» θα δημοσιεύσει την επίσημη απάντηση του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» όταν κι εφόσον αυτή δοθεί, μετά την εσωτερική έρευνα που προφανώς θα ακολουθήσει.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο 46χρονοςήταν επί χρόνια ζαχαροπλάστης στη Βιομηχανία «Εντελβάϊς» και ένας από τους καλύτερους στο επάγγελμά του. Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί για αύριο (Σάββατο).

Pelop.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα