16/09/202008:48

Πάτρα: Με θετικό τεστ…πήγε στο σχολείο! – Μάνα-αρνητής με κορωvοϊό

«Σκαρφαλώνει» σταδιακά σε μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού η Αχαΐα, αφού χθες ακόμα 4 νέα προστέθηκαν στη λίστα του ΕΟΔΥ, την ώρα που στην Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΓΝΠ νοσηλεύονται ακόμα τέσσερις ασθενείς και άλλοι δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους είναι και ιδιώτης γιατρός από την Πάτρα, ωστόσο μία επιπλέον, όλως ιδιάζουσα περίπτωση ασθενούς, που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, προκάλεσε πολλές συζητήσεις στον υγειονομικό χώρο – όπου και εργάζεται παράλληλα όμως και αναταράξεις στον χώρο της τοπικής εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Π», τον θόρυβο προκάλεσε η περίπτωση διοικητικής υπαλλήλου μεγάλου νοσοκομείου της Πάτρας, η οποία επιστρέφοντας από την άδειά της, υπεβλήθη σε υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού (προβλεπόμενο από το υπ. υγείας), ωστόσο πριν προλάβουν να βγουν τα αποτελέσματα, ως ασυμπτωματική, πήγε στο σχολείο του παιδιού της για να συμπαρασταθεί στη διαμαρτυρία κατά της χρήσης των μασκών.
Αργότερα, διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον ιό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στη σχολική κοινότητα. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μάλιστα και την άμεση συνεργασία του διοικητή της 6ης ΥΠε Γιάννη Καρβέλη με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γιαννόπουλο, στην κατεύθυνση κοινής αντιμετώπισης των υγειονομικών
παραμέτρων του περιστατικού.
Χ. ΓΩΓΟΣ
Ερωτηθείς για την υγειονομική κατάσταση της περιοχής, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε: «Είναι πολλή καλή, αλλά κανείς δεν μπορεί να επαναπαυθεί. Τα νούμερα είναι αρκετά καλά, έχουμε νοσηλευόμενους, αλλά δεν είναι κανείς διασωληνωμένος. Η τρέχουσα θεραπευτική αγωγή βοηθάει πολύ στην καλύτερη διαχείριση των ασθενών. Περιμένουμε το εμβόλιο για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα».
Οσον αφορά στην ιχνηλάτηση του 28χρονου από τα Τσιγγάνικα Κάτω Αχαΐας – για την περίπτωση των πολλών επαφών που είχε έγραψε σχετικά η «Π», ο κ. Γώγος ανέφερε πως « η ιχνηλάτηση είναι από τις καλύτερες παγκοσμίως και πιστεύει σε καλά αποτελέσματα στην περιοχή».
pelop.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα