24/11/202111:36

Πάτρα: «Ο Πολιούχος Αγίος Ανδρέας, θα γιορταστεί με λαμπρότητα και πιστούς» – Σύσκεψη για τους ελέγχους στις εισόδους

Θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων

Το τρόπο με τον οποίο θα γίνονται έλεγχοι σε πιστοποιητικά εμβολιασμού και αρνητικά rapid tests κατά τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα, αναζητούν οι αρμόδιες αρχές. Μάλιστα γι΄αυτό το λόγο σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη καθώς όπως φαίνεται ο Πολιούχος θα γιορταστεί με λαμπρότητα αλλά και με αυστηρά μέτρα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος «η γιορτή του Πολιούχου θα γίνει με όλη τη λαμπρότητα που επιβάλλεται αλλά φυσικά θα υπάρχει η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Ό,τι προβλέπει το ΦΕΚ σχετικά με τις θρησκευτικές λατρείες θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Κόσμος δεν απαγορεύεται, όμως όσοι μπουν στους ναούς θα πρέπει να είναι είτε εμβολιασμένοι είτε να έχουν αρνητικό rapid test. Αυτό θα ελέγχεται στις εισόδους,  Υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα σχετικά με τους ελέγχους που προσπαθούμε να λύσουμε με την βοήθεια της αστυνομίας και εθελοντικών οργανώσεων ίσως. Θα το κάνουμε σε σύσκεψη για να κουβεντιάσουμε το θέμα και να δούμε τι μπορεί να γίνει».

Να σημειώσουμε ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί παζάρι. Από την μία ο Δήμος δεν έχει λάβει απάντηση από το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη σχετικά με το θέμα και από την άλλη ούτε ένας μικροπωλητής δεν έχει κάνει αίτηση για να συμμετέχει.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Aντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Εξυπηρέτησης Πολιτών και Νομικής Υπηρεσίας, Διονύσης Πλέσσας «το παζάρι φέτος, και είναι βέβαιο αυτό, δεν θα πραγματοποιηθεί. Έχουμε στείλει έγγραφο στη γενική γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας, εδώ και αρκετές μέρες, στο οποίο ρωτάμε αν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουν το παζάρι με την ευκαιρία της θρησκευτικής γιορτής του Αγίου Ανδρέα. Δεν έχουμε λάβει απάντηση, παρά μόνο μία τηλεφωνική ενημέρωση σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής εκείνες τις ημέρες».

Όπως εξηγεί, «από την άλλη, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των μικροπωλητών. Δεν έχει καμία αίτηση προς το Δήμο. Πλέον δεν υπάρχει κσι ο απαιτούμενος χρόνος για να αλλάξει κάτι. Υπολογίζαμε ότι η εμποροπανήγυρις θα γινόταν Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, όμως η διαδικασία για να γίνει κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρα. Συμμεριζόμαστε και τους μικροπωλητές που φοβούνται να προχωρήσουν λόγω της πανδημίας. Ανησυχούν και η άποψη τους είναι να μην χάσουν 14 μεροκάματα για να κερδίσουν ένα.   Οδηγούμαστε λοιπόν στο να μη γίνει».

thebest.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα