27/04/202121:40

Πάτρα: Οι Νοσοκομειακοί γιατροί λένε “όχι” στις με εντολές της 6ης ΥΠΕ μετακινήσεις παθολόγων των Νοσοκομείων της Πάτρας για εφημερίες στο Νοσοκομείο Πύργου

Αντιδρούν στις μετακινήσεις γιατρών που έχει αποφασίσει η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ οι γιατροί. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΙΝΑ αναφέρει:Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις στη ΔΕΘ του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για ανάπτυξη και στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και γενικότερα τον τομέα της υγείας στη χώρα μας, επέλεξε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ να μετακινήσει συναδέλφους παθολόγους από τις παθολογικές κλινικές Ρίου και ΓΝ Πατρών προς την παθολογική κλινική του ΓΝ Πύργου (και μάλιστα ο ένας ιατρός είναι επικουρικός παθολόγος με θέση στη Πάτρα και εντούτοις έχει σταλθεί στον Πύργο).

Η ΕΙΝΑ για ακόμη φορά θεωρεί απαράδεκτη και καταχρηστική τη μετακίνηση οποιουδήποτε Ιατρού που υπηρετεί σε νοσοκομείο της Αχαΐας για την κάλυψη υπηρεσιών Υγείας σε νοσοκομείο όμορου νομού. Οι επείγουσες αυτές μετακινήσεις αποκαλύπτουν την υγειονομική εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει η περιφέρεια. Επίσης αποκαλύπτει την παντελή έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού με την οποία αντιμετωπίζουν οι κάθε λογής διοικήσεις τους μαχόμενους γιατρούς του ΕΣΥ, την οικογενειακή και προσωπική τους υπόσταση, αλλά και την προκλητική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των ασθενών.

Σε κάθε περίπτωση: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε πάλι την μετακίνηση γιατρού από Νοσοκομείο του νομού μας. Η ασέβεια στην προσωπική, οικογενειακή και επιστημονική μας αξιοπρέπεια δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση έχει σαφή υποχρέωση να καλύψει άμεσα τις κενές θέσεις ΕΣΥ όπου υπάρχουν, και να φροντίσει για την κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της χώρας άμεσα. Πάγιο αίτημα των ιατρών του νοσοκομείου Πύργου είναι η ενοποίηση των δύο παθολογικών κλινικών του νομού σε μία. Ποια είναι η άποψη της ΥΠΕ για αυτό και ποιες οι ενέργειες της; Η ΕΙΝΑ θα σταθεί στο πλευρό των γιατρών σε οιαδήποτε απόπειρα πειθαρχικής δίωξης.

Tempo24.news

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα