16/03/202423:14

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Έκρηξη κεφιού και φαντασμαγορική ατμόσφαιρα στη Νυχτερινή Ποδαράτη (ΦΩΤΟ)

Mια νύχτα διαφορετική από τις άλλες, μια νύχτα από αυτές που καταγράφονται με έντονο χρώμα στη μνήμη και στις καρδιές όλων των συμμετεχόντων, αλλά και των θεατών, ήταν αυτή του Σαββάτου με τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Περίπου 60.000 καρναβαλιστές μπλέχτηκαν σε ένα ασταμάτητο πανηγύρι, όπου η χαρά, η εξωστρέφεια, το ξέφρενο κέφι, η φαντασία ξεδιπλώθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο. 

Στην κορυφή της παρέλασης, μετά την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΗΠ, της Γνωμοδοτικής, της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 και τη Δημοτική Μουσική να παίζει αποκριάτικους σκοπούς, τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου φωταγωγημένα μαγνήτισαν τα βλέμματα χιλιάδων θεατών που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, δίνοντας γιορταστική ατμόσφαιρα στη νύχτα. Ο Προπομπός, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος (Καρνάβαλος της Παγκοσμιοποίησης), το άρμα της Βασίλισσας με τη Γεωργία Σακκά στα λευκά να μοιράζει φιλιά και χαμόγελα, το εντυπωσιακό Άνθινο άρμα με 30000 γαρύφαλλα να προαναγγέλλει τον ερχομό της Άνοιξης και την αναγέννηση και να φέρει επίκαιρα μηνύματα: «Ξερο-σταλιά-σαμε για Ανάπτυξη» και «ΔΕΥΑΠ: Νερό ως αγαθό ζωής για όλους, δωρεάν, με σεβασμό στο περιβάλλον», το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τον Σαρλώ και τους Χονδρό-Λιγνό, οι «Χορευτές του Τσίρκου», τα νέα φετινά τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία» προκάλεσαν τον θαυμασμό. Περίοπτη θέση στην ακολουθία των αρμάτων είχε ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, προσαρμοσμένα στην επικαιρότητα του πολέμου στην Παλαιστίνη και σε άλλες γωνιές της Γης, αποδεικνύοντας ότι το Πατρινό Καρναβάλι γιορτάζει, αλλά δεν ξεχνά τους λαούς του κόσμου που υποφέρουν, που βρίσκονται σε πόλεμο. Αυτό έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει.

Τα πληρώματα, σε μια διαδοχική αλληλουχία χρωμάτων, ιδεών, εμπνεύσεων, έξοχων μεταμφιέσεων, καπέλων, αξεσουάρ αλλά και ευρηματικών τρόπων για να «αυτοφωτιστεί» η παρουσία τους, έδωσαν φαντασμαγορική λάμψη στη νύχτα. Πλημμύρισαν τους δρόμους κάνοντας όλη την πόλη να χορεύει σε καρναβαλικούς ρυθμούς, να ελπίζει και να διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο.

Ένα ασταμάτητο ποτάμι φρεσκάδας και δημιουργίας, που απέδειξε ότι η μεγάλη υπεροχή της πόλης και του Καρναβαλιού της, που είναι το μεγάλο Καρναβάλι της Ελλάδας, βρίσκεται στα χέρια των τοπικών δυνάμεων, της νεολαίας και των πολιτών της και όλων των παιδιών από την υπόλοιπη Ελλάδα που βάζουν την Πάτρα στην προτεραιότητά τους. Στην πλατεία Γεωργίου Α΄ ανάμεσα στους θεατές όρθιος ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με εμφανή την ικανοποίησή του υποδεχόταν τον χείμαρρο των πληρωμάτων συγχαίροντάς τους θερμά.

Μετά το τέλος της νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης ντόπιοι καρναβαλιστές και επισκέπτες δίνουν ραντεβού στους δρόμους, στα κέντρα διασκέδασης και σε κάθε χώρο που μπορεί να βάλει ο νους και μπορεί να μετατραπεί σε χορευτική πίστα. Με ελάχιστες ή και καθόλου ώρες ύπνο ανανεώνουν τη συνάντηση για τις 2μμ της Κυριακής στην εκκίνηση της Μεγάλης Παρέλασης. Εκεί άρματα του Δήμου και πληρώματα, αυτή τη φορά με τα άρματά τους και τις πλήρεις εξαρτήσεις τους (μικροκατασκευές κλπ) φοράνε τα καλά τους  για την κορυφαία στιγμή του Καρναβαλιού μας.

ΠΗΓΗ: Tempo24.news

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα