11/12/202113:25

ΠΔΕ- Ανδρέας Φίλιας: Επιστολή προς τον Δήμο Πηνειού με την οποία ζητά την απόσυρση βιβλίου του δήμου που τυπωθηκε για το 1821

Η ΠΔΕ ανέλαβε υποχρέωση να χρηματοδοτήσει δράσεις όλων των Δήμων της για το 1821. Ο Δήμος Πηνειού επέλεξε την έκδοση δυο βιβλίων με τίτλο:

1)ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΙΣΙΝΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

2) Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΙΣΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ.

 

Με επιστολές προς το Δήμο αναφέρεται ρητά ότι η Περιφέρεια διατηρεί το δικαίωμά της να αποσύρει τη χρηματοδότησή της σε περίπτωση που διαπιστωθούν ανακολουθίες με βάση την αναλυτική περιγραφή της πρότασης η οποία έχει επισήμως υποβληθεί και έχει εγκριθεί, όρο τον οποίο εγγράφως ο Δήμος έχει αποδεχτεί. Ταυτόχρονα ο Δήμος είχε την υποχρέωση να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου να ζητήσει την τελική έγκριση της Περιφέρειας και να υποβάλει βεβαίωση καλής εκτέλεσης πριν την εκτύπωση- έκδοση των δύο βιβλίων.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος προχώρησε στην έκδοση των βιβλίων χωρίς να έχουν τηρηθεί τα δηλούμενα και συμφωνηθέντα σε σχέση με τα περιεχόμενα των βιβλίων, ενώ ταυτόχρονα μετά την παραλαβή των βιβλίων και χωρίς την τελική έγκρισή μας, διαπιστώσαμε ότι στα κείμενα περιέχονται προσωπικές απόψεις του συγγραφέα που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη πολιτικών προσώπων, γεγονός το οποίο δε συνάδει με το αντικείμενο και τη στόχευση της δράσης «Δυτική Ελλάδα 2021».

Με βάση τα παραπάνω είναι απολύτως κατανοητό ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διατηρεί το δικαίωμα άρσης και έγκρισης του περιεχομένου των εκδοθέντων βιβλίων ακριβώς επειδή αυτό εκφεύγει του εγκριθέντος έργου και επιπροσθέτως, επειδή σε καμία περίπτωση δεν έχει διάθεση να εμπλακεί σε υποκειμενικές απόψεις και γνώμες όπως αυτές εκφράζονται από το συγγραφέα που ο Δήμος Πηνειού επέλεξε για την εκπόνηση του βιβλίου. Το 1821 ενώνει και δεν διχάζει.

Κατόπιν τούτων έχουμε ήδη γνωστοποιήσει στο Δήμο Πηνειού ότι δεν πρέπει να προχωρήσει στη διάθεση των βιβλίων, καθώς επίσης ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε διορθώσεις σε σχέση με το περιεχόμενο και να συμμορφωθεί με τα αρχικώς δηλωθέντα και συμφωνηθέντα κατά την υποβολή των προτάσεών του στην ΠΔΕ. Μέχρι τότε δεν θα καταστεί δυνατή η εξόφληση του αναδόχου, δικαίωμα το οποίο τηρεί η Περιφέρεια σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Σε προσωπικό επίπεδο κατανοώ πλήρως την αγανάκτηση όσων δικαίως θίγονται με τις προσωπικές απόψεις του συγγραφέα όπως του Πρώην Δημάρχου κ Καστρινού με τον οποίο επικοινώνησα αργά χθες το βράδυ και τον πληροφόρησα για τα πραγματικά γεγονότα, τις προθέσεις και αποφάσεις εκ μέρους της ΠΔΕ. Θέλω όμως να κάνω γνωστό σε όσους θέλουν να εμπλέξουν την ΠΔΕ και την τεράστια προσπάθεια της να τιμήσει τα 200 χρόνια από το 1821 με τοπικές έριδες ή προσωπικές αντιπαλότητες ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να το ανεχτούμε. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να κυκλοφορήσει έντυπο φέροντας ως χρηματοδότη ή εντολοδόχο τον οποιονδήποτε. Αυτό όμως πιστοποιείται μόνο από την πληρωμή. Ως εκ τούτου όλα όσα εκ του πονηρού καταμαρτυρούνται από κάποιους περί ευθύνης της ΠΔΕ για τα γραφόμενα από τρίτο πρόσωπο, είτε από άγνοια είτε από “βεβιασμένη” σιγουριά, πέφτουν στο κενό.

 

Πάτρα 11/11/2021

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΛΙΑΣ

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα