02/05/202412:56

ΠΔΕ: Διαδοχικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Στυλιανού Μπλέτσα για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) Δημήτριο Καρδοματέα, καθώς και την Αντιπρόεδρο του εθελοντικού οργανισμού «Ecocity» Χριστιάνα Πειρασμάκη, πραγματοποίησε στην Αθήνα τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Στυλιανός Μπλέτσας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αναλύθηκαν διεξοδικά οι πιθανοί τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση πολιτών, τη διασφάλιση της αειφορίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα, καθορίστηκαν οι άξονες κοινής δράσης μέσω συμμετοχής σε εξειδικευμένα ευρωπαϊκά προγράμματα, που θα αφορούν συνολικά τις θεματικές της κυκλικής οικονομίας, της κλιματικής αλλαγής, της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και της ανάδειξης περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, μέσω στοχευμένων ενεργειών με σαφές, οικολογικό αποτύπωμα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπλέτσας έδωσε έμφαση στην υπεραξία, που προσδίδουν στα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα οι συνέργειες φορέων με υψηλό επιστημονικό κύρος προς όφελος των πολιτών, καθώς και η υιοθέτηση καλών πρακτικών και εφαρμοσμένων μεθόδων, που θα προκύψουν μέσω της κοινής συμμετοχής σε στοχευμένα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας τόσο με τον οργανισμό του «Ecocity» όσο και με το Κ.Α.Π.Ε., όπου και θα καθορισθούν επακριβώς οι τρόποι και τα πεδία κοινής δράσης με την Π.Δ.Ε.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα