22/03/202314:01

ΠΔΕ- Δημήτρης Νικολακόπουλος: L’ÉTAPE Greece by Tour de France: Σε λίγες μέρες ξεκινά το μεγάλο ποδηλατικό event στην Αρχαία Ολυμπία!

Λίγες μέρες έμειναν για το L’ÉTAPE Greece by Tour de France το μεγαλύτερο ποδηλατικό event στον κόσμο και ένα από τα γνωστότερα αθλητικά θεάματα.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Η ΕΥ ΖΗΝ Greece ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον 1ο ποδηλατικό αγώνα L’ÉTAPE Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία, στις 1 και 2 Απριλίου 2023.
Πρόκειται για μια συναρπαστική εμπειρία στα πρότυπα του Tour de France, οι συμμετέχοντες αλλά και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια απίστευτη διαδρομή στην Κοιλάδα των Θεών που θα ξεκινά και θα καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν μεταξύ δύο αποστάσεων: “The Race” (150χλμ, υψομετρικά 2300m) και “The Ride”(75χλμ, υψομετρικά 1150m). Και στις δύο διαδρομές θα περάσουν από αρχαίους ναούς, γραφικά χωριά περιστοιχισμένα από ελαιώνες, βυζαντινές εκκλησίες, και λόφους καλυμμένους από αγριολούλουδα. Ένας μοναδικός συνδυασμός πλούσιας ελληνικής φύσης και αρχαίας ιστορίας, την ωραιότερη εποχή του χρόνου, την άνοιξη.


Εν όψει αυτού του μεγάλου γεγονότος ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος έκανε την εξής δήλωση.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποδεχόμενη στους κόλπους της ακόμα ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός αποδεικνύει εμπράκτως πως κάθε μέρα που περνάει προσπαθεί με δράσεις και πρωτοβουλίες να είναι μια μέρα κερδισμένη προς όφελος του τόπου μας.

Υποδεχόμαστε λοιπόν στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού πνεύματος το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει η χώρα το L’ÉTAPE Greece by Tour de France , μια διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς που την κάνει ακόμα μεγαλύτερη η σφραγίδα του Tour de France αφού αυτό αποτελεί την 3η πιο αναγνωρίσιμη δράση παγκοσμίως.
Η πανελλήνια και διεθνή ποδηλατική και αθλητική κοινότητα θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά στις 1 και 2 Απριλίου 2023 την αίγλη ενός παγκόσμιου θεσμού της ποδηλασίας, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι συγκεκριμένη διοργάνωση φιλοξενείται σε πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο και από φέτος μια από αυτές είναι και η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα ο εμβληματικός τόπος μας η Αρχαία Ολυμπία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πιστή στο αθλητικό της πλάνο και πρόσωπο θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες έχοντας στόχο και προτεραιότητα την αναβάθμιση της πολιτιστικής και αθλητικής κουλτούρας του τόπου και της χώρας.

Σας περιμένουμε λοιπόν είτε να δηλώσετε συμμετοχή στο https://greece.letapebytourdefrance.com/registration ως διαγωνιζόμενοι , είτε ως θεατές ώστε να απολαύσετε υπέροχες αθλητικές στιγμές στην γενέτειρα του αθλητισμού.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι ίσως ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης είναι η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Καλούμε λοιπόν όλους τους κατοίκους των κοινοτήτων (Αρχαίας Ολυμπίας, Μουζάκι ,Αγία Άννα , Πέφκη , Νέα Πέρσαινα , Αχλαδινή, Λάλας , Αρχαία Πίσσα , Πλάτανος , Πελόπιο, Σμίλα , Καρούτες, Μαγούλα και Καράτουλα) να στηρίξουν με την παρουσία τους την βοήθεια και την αρωγή τους αυτήν την αθλητική δράση που μόνο οφέλη έχει να αποφέρει στον τόπο μας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα