02/07/202416:30

ΠΔΕ: Εκλογή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, στη θέση του Γ’ Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Εκλογή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, στη θέση του Γ’ Αντιπροέδρου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας

Στη νεοϊδρυθείσα θέση του Γ΄ Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Έλλάδας εκλέχτηκε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Έλλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η εκλογή έγινε στα γραφεία της ΈΝΠΈ στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Έσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου και του Υφυπουργού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βασίλη Σπανάκη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ.2 του Π.Δ/τος 33/2024 (ΦΈΚ Α92).

Σημειώνεται πως η εκλογή του Περιφερειάρχη Δυτικής Έλλάδας υπήρξε ομόφωνη από τα 19 παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΈΝΠΈ.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ για την τιμή και την εμπιστοσύνη τους. Η Ενωση Περιφερειών Ελλάδος αποτελεί την “εθνική Ελλάδος” της κοινωνίας των πολιτών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αγωνιζόμενη για την ενίσχυση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και την παροχή ουσιαστικής δύναμης στις αποκεντρωμένες δυνάμεις της κοινωνίας.

Θέλω να πιστεύω ότι η ανάδειξή μου στη θέση του Γ΄ Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ αντανακλά τα σημαντικά βήματα προόδου που έχει κάνει η Δυτική Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά και την αδιάκοπη θέληση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε τοπικά, σκεπτόμενοι εθνικά. Εχουμε πολλές και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας, αλλά είμαι βέβαιος πως οι Περιφέρειες αποτελούν τους πιο ισχυρούς μοχλούς κοινωνικής συνοχής και προκοπής για όλους τους πολίτες»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα