15/02/202418:20

ΠΔΕ: Επίσκεψη Αντιπ/άρχη Υποδομών και Έργων  Βασίλη Γιαννόπουλου στο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Αλφειού -Σε πλήρη εξέλιξη η τακτική συντήρηση σε ποταμούς-ρέματα  στον Δ. Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, και ο καθαρισμός  κατά μήκος του Επ Οδικού Δικτύου (photos)

ΠΔΕ: Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων  Βασίλη Γιαννόπουλουστο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Αλφειού -Σε πλήρη εξέλιξη η τακτική συντήρηση σε ποταμούς-ρέματα  στον Δ. Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, και ο καθαρισμός  κατά μήκος του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου

Την πρόοδο των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αλφειού, παρακολούθησε από κοντά, σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Βασίλης Γιαννόπουλος. Επίσης, με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο, επισκέφθηκαν περιοχές και σημεία καθαρισμών και παρεμβάσεων, σε ρέματα και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου, στα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες τακτικών συντηρήσεων και αντιμετώπισης έκτακτων προβλημάτων που προκλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.

Ο κ.Γιαννόπουλος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε Χρήστο Καραγιάννη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δομών και Περιβάλλοντος της Π.Δ.Ε Θεόδωρο Θανασούλια και Πολ. Μηχανικούς της ίδιας Διεύθυνσης, επισκέφτηκαν αρκετά από τα σημεία των παρεμβάσεων στον Αλφειό ποταμό, επιθεωρώντας τις εκτελεσμένες εργασίες, ενώ παρουσία του Δημάρχου κ.Μπαλιούκου και του ΑντιδημάρχουΤεχνικώνΈργων Τάσου Καρνάρου έγινε επανεκτίμηση της κατάστασης σε κάποια από τα σημεία τα οποία χρήζουν παρεμβάσεων, στο πλαίσιο της εργολαβίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

«Το μεγάλο και σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης των παραποτάμιων οικισμών των δυο δήμων, αλλά και του Αρχαιολογικού χώρου τους Ολυμπίας, έχει ξεπεράσει σε πρόοδο το 65%, με τις εργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων. Πρόκειται για μια μεγάλη εργολαβία αρχικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, με παρεμβάσεις σε 30 και πλέον επικίνδυνα σημεία, οι οποίες, έχουν λειτουργήσει όπως προβλεπόταν και έχουν προστατευτεί περιοχές οι οποίες παλαιότερα, με μικρής έντασης βροχοπτώσεις, πλημμύριζαν.

Επειδή όμως η “συμπεριφορά” του ποταμού μεταβάλλεται διαρκώς και αυτό καθορίζεται από πολλούς παράγοντες – όπως είναι η κλιματική κρίση αλλά και οι πυρκαγιές που έχουν πλήξει τους δυο δήμους τα τελευταία τρία χρόνια – δεν επαναπαυόμαστε. Εντός των επόμενων ημερών, υπογράφεται η σύμβαση μιας νέας εργολαβίας, ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, ως συνεχιζόμενο έργο συντήρησης του ποταμού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι όποιες νέες πρόσθετες παρεμβάσεις απαιτούνται και θα ανακύψουν και στην πορεία, για την αποτροπή πλημμυρών. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και κάθε είδους υποδομής – δημόσιου χαρακτήρα ή ιδιωτικής επαγγελματικής δραστηριότητας η οποία αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή από τους κατοίκους – παραμένουν υψηλή προτεραιότητα για εμάς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι εργασίες που εκτελούνται – σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες – αφορούν απομάκρυνση της βλάστησης, φερτών υλικών και απορριμμάτων, συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων(αποκατάσταση των συρματοκιβωτίων/σαρζανέτ και ενίσχυση των αναχωμάτωνμε λιθορριπές) κατά μήκος του ποταμού.

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 Ευρισκόμενος στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, ο κ.Γιαννόπουλος ενημερώθηκε επίσης από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας για την πορεία των εργασιών καθαρισμού πρανών και ερεισμάτων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Ηλείας, που αυτή την περίοδο εκτελούνται στον εν λόγω δήμο, ενώ μαζί με τον κ.Μπαλιούκο, είδαν από κοντά και ενημερώθηκαν από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δομών και Περιβάλλοντος της Δ.Τ.Ε. Π.Ε Ηλείας Φώτη Χριστοδουλόπουλο και για τις εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο του τακτικού καθαρισμού σε ποταμούς και ρέματα του δήμου, με παράλληλη αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στην πρόσφατη κακοκαιρία του Ιανουαρίου και περαιτέρω ενίσχυση των αντιπλημμυρικών έργων όπου κρίθηκαν αναγκαίο. –       .

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα