10/02/202022:10

ΠΔΕ: Ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για τις δράσεις που θα γίνουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για τις δράσεις που θα γίνουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλεί τους ενδιαφερόμενους Φορείς του ευρύτερου Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πολιτιστικούς και άλλους Συλλόγους, να υποβάλουν προτάσεις για τη διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, στα πλαίσια του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα https://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/diabouleuseis/item/12961-proskisi2020 2021.html της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου αναφέρονται αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία κατάθεσης, η οποία γίνεται με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας που αποστέλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην διεύθυνση [email protected].

Μέσα από τη διοργάνωση δράσεων με διασπορά στο χώρο και το χρόνο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στοχεύει στη συνεργασία των τοπικών φορέων, την διάχυση της ιστορικής γνώσης αλλά και την εξωστρέφεια των κεντρικών ιδεών και αξιών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

«Στόχος μας είναι η δημιουργία και ανάδειξη θεσμών που θα προσελκύουν επισκέπτες σήμερα, αλλά και στο μέλλον, συμβάλλοντας έτσι στη γενικότερη αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την καταγραφή και την ανασκόπηση της ιστορίας μας θα υπάρξει μια καινούργια αφετηρία που θα αναδείξει προς κάθε κατεύθυνση το χθες, το σήμερα και το αύριο του τόπου μας» δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος  Βοηθός Περιφερειάρχη για το Συντονισμό των Εκδηλώσεων της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, Ανδρέας Φίλιας.

Στη διαδικασία σχεδιασμού των δράσεων, η ενεργοποίηση πολιτών, επιστημονικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, είναι πολύτιμη. Επίσης, η συμμετοχή της νεολαίας και των φορέων εκπαίδευσης μέσα από βιωματικές δράσεις με χρήση σύγχρονων μέσων και τεχνολογιών θα αναδείξει την διασύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον.  Τέλος, στην κατεύθυνση της διασύνδεσης της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με το φαινόμενο της διασποράς είναι σημαντική η συμμετοχή και δραστηριοποίηση του απόδημου ελληνισμού  στη διαδικασία διαμόρφωσης  του πλαισίου του εορτασμού.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα