03/09/202215:41

ΠΔΕ- Ν. Φαρμάκης: «Η απόφαση του ΥΠΑΑΤ για τις ελιές ποικιλίας Καλαμών διασφαλίζει το εθνικό προϊόν και χιλιάδες παραγωγούς»

Ν. Φαρμάκης: «Η απόφαση του Υπουργού για τις ελιές ποικιλίας Καλαμών διασφαλίζει το εθνικό προϊόν και χιλιάδες παραγωγούς»

 

Την ικανοποίησή του για την έκδοση νέου ΦΕΚ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που ορίζει την ονομασία «ΚΑΛΑΜΑΤΑ / KALAMATA» ως συνώνυμη της ονομασίας «ΚΑΛΑΜΩΝ / KALAMON» στο μητρώο ποικιλιών, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κάνοντας λόγο για «λύση που διασφαλίζει ένα εθνικό προϊόν και χιλιάδες παραγωγούς σε όλη την χώρα και κυρίως στη Δυτική Ελλάδα που αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό ελιάς της συγκεκριμένης ποικιλίας».

Παράλληλα, ο κ. Φαρμάκης, προσθέτει τα εξής: «Ο Υπουργός, Γ. Γεωργαντάς, κατανοώντας πλήρως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, τον κίνδυνο να απολέσει η χώρα πολλά εκατομμύρια ευρώ και να καταστραφούν οικονομικά χιλιάδες παραγωγοί, προέβη στην πλέον πρόσφορη λύση, δηλαδή την επανέκδοση απόφασης που εμπεριέχει την κατάλληλη τεχνική στήριξη. Πρόκειται, παράλληλα, για δικαίωση της πρωτοβουλίας που αναλάβαμε ως Περιφερειακή Αρχή, αλλά και της απόφασης που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας τον περασμένο Ιούλιο, που αποδεικνύει και πάλι ότι οι συλλογικές προσπάθειες με σχέδιο και επιχειρήματα, αποδίδουν.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, υπογράμμισε πως προσεγγίζει το ζήτημα εθνικά, γι’ αυτό και στέκει απέναντι σε τοπικισμούς, διεκδικώντας μία καθαρή και δίκαιη λύση. Μετά την τελευταία εξέλιξη, το εθνικό προϊόν διασφαλίζεται και δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί μπορούν να αισθάνονται πιο σίγουροι για το μέλλον…».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα