17/11/202116:03

ΠΔΕ: Ο Νεκτάριος Φαρμάκης για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Τρεις λέξεις, μια ιστορία, ένας φάρος διαχρονικών ιδανικών και αξιών»

ΠΔΕ: Ο Νεκτάριος Φαρμάκης για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Τρεις λέξεις, μια ιστορία, ένας φάρος διαχρονικών ιδανικών και αξιών»

 

Την οφειλόμενη τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου του ’73 απέδωσαν σήμερα, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και φορείς της περιοχής, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων. Στην τελετή, εκτός του Περιφερειάρχη, παραβρέθηκαν επίσης, ο Βουλευτής Αχαΐας, Ιάσονας Φωτήλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Δριβίλας, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Νίκος Παπαθεοδώρου, ο Διοικητής της 6η ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος, κ.ά.

Εξάλλου, στο μήνυμά του για την επέτειο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αναφέρει τα εξής:

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Τρεις λέξεις, μια ιστορία, ένας φάρος διαχρονικών ιδανικών και αξιών. Μία διαρκώς ανοικτή πρόσκληση σε όλους, να μην ξεχνάμε.

Και να μην ξεχνιόμαστε.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και νομοτελειακό.

Το δέντρο της δημοκρατίας απαιτεί διαρκή προσπάθεια για να καρπίζει. Και ενότητα.

Δόξα και τιμή στη γενιά του ’73. Δόξα και τιμή και σε κάθε γενιά που θυμάται, που αγωνίζεται, που τολμά και τελικά, νικάει!»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα