26/04/202112:10

ΠΔΕ: Ο Nίκος Κοροβέσης στο Greek Virtual Panorama

« Ο Νίκος Κοροβέσης στο Greek Virtual Panorama»

 

Στην πρώτη υβριδική έκθεση “ Greek Virtual Panorama” για τον κλάδο του τουρισμού, η οποία θα είναι 365 μέρες το χρόνο ανοιχτή σε εκθέτες και κοινό, έλαβε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Κοροβέσης. Αφενός η πανδημία, η οποία στέρησε τη δυνατότητα της δια ζώσης επικοινωνίας μεταξύ εκθετών και travel agents- tour operators του εξωτερικού, αφετέρου ο ψηφιακός μετασχηματισμός που συντελείται και επιτάσσει την προσαρμογή των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου στα νέα δεδομένα της digital εποχής, οδήγησαν στη δημιουργία του Virtual Greek Panorama.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης στο πάνελ με τους έγκριτους ομιλητές του χώρου του Τουρισμού αναφέρθηκε στις δράσεις και στα προγράμματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα οποία ενδεικτικά συμπεριλαμβάνονται η τετραπλασίαση της χρηματοδότησης για την δημιουργία και προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων, αύξηση της χρηματοδότησης σε υποδομές που συμβάλουν στην τουριστική προσβασιμότητα της περιφέρειάς μας και υλοποίηση προγραμμάτων που θα επιστρέψουν στους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την επιθυμία του να έχουμε μια υψηλή προσαρμοστική ικανότητα, τόσο όσον αφορά τα προβλήματα που μπορούν να ανακύπτουν εντός της περιφέρειάς μας από τον εισερχόμενο τουρισμό, όσο και ως προς τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται κάθε φορά στο εξωτερικό ως προς τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα