28/05/202420:05

ΠΔΕ: Συνάντηση εργασίας για την ανάδειξη του κατασκηνωτικού τουρισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνάντηση-ενημέρωση με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τον Εμμανουήλ Τζαβέλλα, Αντιπρόεδρο και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας ‘Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ.

Στη συνάντηση τονίσθηκε το σημαντικό αποτύπωμα που φέρουν οι οργανωμένες μορφές του κατασκηνωτικού τουρισμού στην τοπική οικονομία και τον τουρισμό, καθώς αποτελεί μία τουριστική επιλογή εξαιρετικά δημοφιλή τόσο στον Ελληνικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας ‘Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, έθεσαν σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό του παράνομου κάμπινγκ και των εξαιρετικά αρνητικών περιβαλλοντικών, αισθητικών και οικονομικών επιπτώσεων που επιφέρει.

Στο παραπάνω πλαίσιο, συζητήθηκε η ανάγκη να ληφθούν μέτρα αποτροπής του φαινομένου, μέσα από τη σήμανση απαγόρευσης ελεύθερης κατασκήνωσης αλλά και μέσω της τήρησης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της εκπροσώπησης του κλάδου σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στο εξωτερικό υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η ανάπτυξη συνεργειών που θα προβάλλουν με συντονισμένο τρόπο την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα της Περιφέρεια.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα