13/03/202316:07

ΠΕ Ηλείας: Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο- Ταχύτατη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων, με τη μέθοδο «Drive Through» με πρωτοβουλία του Αντιπ/άρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου (photos)

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΒΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΞΥΣΤΡΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Ταχύτατη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων, με τη μέθοδο «Drive Through»
*Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου καθιερώθηκε και εφαρμόζεται και στους επτά δήμους

Τις εγκαταστάσεις του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή, στον δήμο Πύργου, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλους, όπου σήμερα Δευτέρα 13 και αύριο Τρίτη 14 Μαρτίου, πραγματοποιείται η β΄ φάση διανομής τροφίμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους(ΤΕΒΑ/FEAD), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τους ωφελούμενος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.


Η διανομή, πραγματοποιείται με την καινοτόμο μέθοδο «Drive Through», η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία, τον περασμένο Ιανουάριο, σε 4 από τους 7 δήμους της Π.Ε Ηλείας, και πλέον καθιερώνεται σε κάθε διανομή, σε όλους τους δήμους, με στόχο τη γρήγορη, εύκολη και χωρίς ταλαιπωρία για τους ωφελούμενους, παραλαβή των τροφίμων που δικαιούνται. Σ’ αυτή τη φάση, οι δικαιούχοι ΤΕΒΑ παραλαμβάνουν 3 συσκευασίες με 21 προϊόντα (κρέας, τυριά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα, είδη παντοπωλείου), συνολικού βάρους 33 κιλών ανά άτομο. Ποσότητα που πολλαπλασιάζεται ανάλογα με τον αριθμό των ωφελουμένων ανά οικογένεια, και μπορεί να φτάσει, το ανώτερο, μέχρι και τα 200 κιλά.


Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, κατά την επίσκεψή του στον χώρο, συναντήθηκε με τον Γεν. Γραμματέα του δήμου Πύργου Γιάννη Βαρελά, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Γιάννη Αργυρόπουλο και τον πρόεδρο της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλη Σεϊντή, είδαν από κοντά τη διαδικασία διανομής – η οποία πλέον πραγματοποιείται σε νέο σημείο του Θεματικού Πάρκου – και ενημερώθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΔΕ Χρήστο Παπασημακόπουλο και την Υπεύθυνη υλοποίησης του Προγράμματος για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας Αλεξάνδρα Στασινούλια, για το ότι ο χώρος στάθμευσης, ήταν ο πλέον κατάλληλος για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση ωφελουμένων σε δυο Γραμμές ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων και παραλαβής-φόρτωσης των τροφίμων στα οχήματα τους, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τους χρόνους παραμονής τους στον χώρο.


Ο κ. Γιαννόπουλος, συνεχάρη τα Υπηρεσιακά στελέχη και τους εργαζόμενους της Π.Δ.Ε και Π.Ε. Ηλείας για την οργάνωση και εξυπηρέτηση των ωφελουμένων, όπως επίσης τους εργαζόμενους στον Δήμο Πύργου, για τη σημαντική συμβολή τους στην διαδικασία διανομής των τροφίμων. Από την πλευρά του ο κ. Αργυρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον υποδειγματικό τρόπο που έχει επιλεγεί για την διανομή, και την οποία υποστηρίζει ο Δήμος Πύργου, ως εταίρος του Προγράμματος, κάτι που επισήμανε και ο κ. Παπασημακόπουλος, σημειώνοντας ότι το τρόπος αυτός έχει συμβάλει σημαντικά στην πιστή εφαρμογή του προγράμματος διανομής σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.


Τις προηγούμενες ημέρες, η διανομή – επίσης με την μέθοδο «Drive Through», ολοκληρώθηκε στους Δήμους Πηνειού, Ήλιδας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως, ενώ θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη και την Πέμπτη στον Δήμο Πύργου, την Τετάρτη στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με διανομή στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα