15/05/202410:16

ΠΕ Ηλείας: Πρόγραμμα εορτασμού ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή 19 Μαΐου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

THN ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2024

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, έχοντας υπ’ όψιν:

  1. Την με αριθ. Πρωτ. 40542(ΑΔΑ: Ε9Ν946ΜΤΛ6-8ΗΦ) εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών, περί «Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».
  2. Την υπ’ αριθ. Πρωτ. 76632/20-10-2021 (Φ.Ε.Κ. 4961/Β/26-10-2021) απόφαση Υπουργού Εσωτερικών για τον «Καθορισμό σειράς προβαδίσματος», καταρτίζει πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
  3. Για την πόλη του Πύργου, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Α. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα

μέχρι τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου.

Β. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων,

καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

 

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ώρα 09.50: Πέρας προσέλευσης κοινού.

Ώρα 09.55: Πέρας προσέλευσης Αρχών.

Ώρα 09.58: Προσέλευση κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Ώρα 10.00: Επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του Β΄.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας εντός του Ιερού Ναού.

Ώρα 10.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και κατάθεση στεφάνων, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ν. Ηλείας, τον Δήμαρχο Πύργου, Βουλευτές, τον Πρόεδρο Παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο Ένωσης αναπήρων και θυμάτων πολέμου, τον Πρόεδρο Συνδέσμου πολεμιστών και τραυματιών Κύπρου Ν. Ηλείας, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Προέδρους άλλων σωματείων και συλλόγων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

Και των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης.

Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 18.00: Υποστολή Σημαίας.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ. κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Β΄, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος-Ιονίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Δ.Ε, οι Βουλευτές του Ν. Ηλείας, ο Πρόεδρος Πρωτοδικείου Ηλείας, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, ο Πρόεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ν. Ηλείας, ο Δήμαρχος Πύργου, πρώην Υπουργοί Κυβερνήσεων κοινοβουλευτικών περιόδων, Πρυτάνεις ή Πρόεδροι διοικουσών επιτροπών Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι, ο Προϊστάμενος Δικαστικού Γραφείου, ο Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Πύργου, ο Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε Ηλείας, το Δημοτικό Συμβούλιο, πρώην Βουλευτές, Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ, Πρόεδροι Λιμενικών Ταμείων, Αξιωματικοί των Ε.Δ, των Σ.Α , του Λ.Σ και του Π.Σ εν ενεργεία, (κατά ιεραρχική τάξη), Προϊστάμενοι Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδροι επιστημονικών οργανώσεων, Πρόεδροι παραρτημάτων ενώσεων αποστράτων αξιωματικών, Πρόεδροι αναπηρικών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, περιφερειακοί έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού,( με στολή), Πρόεδροι επιμελητηρίων, Πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, Πρόεδροι εργατικών οργανώσεων, Πρόεδροι ενώσεων γεωργικών συνεταιρισμών, Πρόεδροι άλλων σωματείων και συλλόγων, τα πολιτικά κόμματα, ο λαός της πόλης του Πύργου.

Για τη Δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται όπως ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρακαλείται όπως ρυθμίσει ο Α.Δ.Φ. Ν. Ηλείας.

Για την τάξη μέσα στον Ιερό Ναό καθώς και έξω από αυτόν, παρακαλείται όπως ρυθμίσει ο Αστ/κός Δ/ντής Ηλείας.

Τελετάρχες ορίζονται: Από την Π.Ε. Ηλείας οι υπάλληλοι Πανταζοπούλου Μαργαρίτα και Εμμανουήλ Καλογερόπουλος και από τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Αξιωματικός που θα ορίσει ο Α.Δ.Φ.

Ν. Ηλείας.

Το παρόν ενέχει ισχύ πρόσκλησης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα