Πέφτουν σοβάδες στο νοσοκομείο Κιλκίς
18/06/201910:23

Πέφτουν σοβάδες στο νοσοκομείο Κιλκίς – Newsbeast

[ad_1]

Σοβάς οροφής κατέρρευσε την Κυριακή το απόγευμα στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι το περιστατικό συνέβη σε είσοδο τμήματος της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1937) και από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Παράλληλα όπως αναφέρουν στην ίδια πτέρυγα την 26/01/2019 κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή και την 05/10/2018 ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων. Εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016 από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν, το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια. Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες από τους εργαζομένους, η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου βρίσκεται εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχει μόλις δύο μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π.

Τέλος σημειώνουν πως λόγω παλαιότητας των κτηρίων επιβάλλεται άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα