08/05/202420:36

Πέλλα: Σοβαρές καταγγελίες για bullying ανηλίκων – «Ο τρόμος ζωγραφισμένος στα μάτια τους»

Σε σοκ είναι η τοπική κοινωνία της Πέλλας μετά από σοβαρές καταγγελίες για bullying που κάνει ομάδα μαθητών σε παιδιά του Γυμνασίου του Δήμου Σκύδρας, με πιο ακραίο περιστατικό είναι με έναν ανήλικο να σβήνει τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες για ανεπαρκή μέτρα από τα σχολείο καθώς δράστες και θύματα βρίσκονται καθημερινά στον ίδιο χώρο.

«Ο τρόμος ζωγραφισμένος στα μάτια τους»

«Πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο και ο τρόμος είναι ζωγραφισμένος στα μάτια τους. Το σχολείο δεν έχει πάρει μέτρα, εκτός αν θεωρείται μέτρο πως ο ένας εκ των δραστών προαυλίζεται με τους καθηγητές», αναφέρει ο δικηγόρος των οικογενειών των παιδιών, Αντώνης Ξυλουργίδης στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει υπάρξει περιστατικό και με μια 15χρονη, η οποία δέχτηκε επίθεση ενώ και υπάρχει και τρίτο περιστατικό που έγινε σε εκδρομή του σχολείου στην Κέρκυρα, όπου οι δράστες συνεπλάκησαν με ένα παιδί που υπέστη ξυλοδαρμό και κλήθηκε η αστυνομία.

H μητέρα της 15χρονης ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega για το περιστατικό: «Η μικρή μου ήταν εκδρομή με το σχολείο, πήγε ο αρχηγός από αυτούς και έτσι όπως καθόντουσαν τους είπε “πάρτε δρόμο από εδώ, θέλω να καπνίσω”. Η μικρή είπε “έχει τόσο χώρο” και αυτός της είπε “άκουσες τι σου είπα, θα κάνεις ό,τι σου πω εγώ”. Είπε η δικιά μου “όχι, δε θα γίνεται ό,τι θέλεις εσύ”. Άρχισε να την βρίζει με πολύ άσχημες λέξεις, να της λέει ότι θα την σκοτώσει. Φοβήθηκε, πήγε στο γραφείο, ενημέρωσε τη γυμνασιάρχη, τον κάλεσαν αλλά δεν ξέρω τι του είπαν».

«Δεν έχει παρέμβει το υπουργείο Παιδείας»

Ο δικηγόρος τονίζει πως θα ζητήσει από την εισαγγελία να γίνει έρευνα για το εάν το σχολείο έπραξε σωστά στις περιπτώσεις αυτές.

«Δεν έχει παρέμβει το υπουργείο Παιδείας για όλα αυτά», σχολίασε ο κ. Ξυλουργίδης

Επίσης, τόνισε πως «δεν υπάρχει πρωτόκολλο» για το bullying και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση «δεν εφαρμόζονται».

Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα