23/07/202013:25

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Επίσκεψη Φωκίωνα Ζαΐμη στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Επίσκεψη Φωκίωνα Ζαΐμη στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Τη συμβολή του πρωτογενή τομέα στην οικονομική ανάπτυξη και τις δυνατότητες που έχει ο κλάδος να καταστεί ως ο βασικός μοχλός παραγωγικής ανασυγκρότησης επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο κατά την πρόσφατη επίσκεψή που είχαν στην Αθήνα. Ο κ. Ζαΐμης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που λόγω της γεωγραφικής θέσης και των κλιματολογικών συνθηκών παράγει ποιοτικά προϊόντα ιδιαίτερης ταυτότητας για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Στη συνάντηση τέθηκαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  όπως οι ζημίες που έχουν υποστεί οι αγρότες στην παραγωγή τους, η καθυστέρηση που υφίσταται στην καταβολή των αποζημιώσεων, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της περιοχής.

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Αντιπεριφερειάρχη πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τον Οργανισμό για τη συντόμευση των διαδικασιών προκειμένου να χορηγηθούν άμεσα οι εκκρεμείς αποζημιώσεις στους παραγωγούς της Δυτικής Αχαΐας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα το 2017 και μεταγενέστερα.

Ήδη απεστάλη απαντητική επιστολή από τον ΕΛΓΑ για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για τις ζημιές που υπέστησαν τα ελαιόδεντρα εξαιτίας των πυρκαγιών του 2017.

«Η γεωμορφολογία και το κλίμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική, ωστόσο  θα πρέπει να προχωρήσουμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις με σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίζει ο πρωτογενής τομέας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα