04/06/202113:10

Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας: Εφησυχασμός και απάθεια απειλούν το Περιβάλλον

Τα δεδομένα όχι μόνο τα γνωρίζουμε αλλά και τα βιώνουμε με επώδυνο τρόπο. Η κλιματική κρίση με τα συνοδά ακραία φυσικά φαινόμενα και τις επώδυνες επιπτώσεις τους, η πανδημία και ο καρκίνος που καλπάζει είναι αδύνατον να αγνοηθούν.

Η πεποίθηση ότι η επιστήμη έχει το φάρμακο – πανάκεια για κάθε πρόβλημα δοκιμάζεται και αυτή οδυνηρά. Άλλωστε οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί: Χρειάζεται πρόληψη γιατί χωρίς αυτή η επιδείνωση θα οδηγήσει σε συνέπειες απρόβλεπτες και χαοτικές (ο φυσικός νόμος της εντροπίας) και τότε καμιά επιστημονική γνώση δεν θα μπορεί να μας σώσει.

Αυτό που διακυβεύεται πλέον είναι η επιβίωση της επόμενης γενιάς και είναι στο χέρι της δικής μας γενιάς να την εξασφαλίσει. Οι νέοι μας το έχουν ήδη αντιληφθεί και διαδηλώνουν εκλιπαρώντας για το δικαίωμά τους στη ζωή, που περνά μέσα από την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η πανδημία μας άνοιξε τα μάτια και βλέπουμε ότι δεν σωζόμαστε με το να μένουμε κλεισμένοι, ο καθένας μέσα στο μικρόκοσμό του. Οι διεθνείς οργανισμοί, της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης, έχουν ανακηρύξει την έναρξη της «μάχης για το μέλλον» που θα κερδηθεί εφόσον δεν λείψει κανείς. Ο καθένας, όπου κι όπως μπορεί, ξεκινώντας από καθημερινές του συνήθειες. κι ένα δέντρο μόνο να φυτέψει ο καθένας μας, αθροίζονται τόσα που βοηθούν το κλίμα του οίκου μας, του πλανήτη μας, να μη γίνει αβίωτος για τα παιδιά μας.

Πρόσκληση σε συμβολική δράση

Η «Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας» για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με την υποστήριξη των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα οργανώσει μια συμβολική δράση καθαρισμού στην παραλία του Καϊάφα, μεθαύριο Σάββατο 5 Ιουνίου, από τις 5.00 το απόγευμα (τόπος συνάντησης ο παλιός σταθμός ΟΣΕ της περιοχής). Είστε όλοι προσκεκλημένοι. Τηλ. επικοινωνίας: 6976730106, 6981198810. Fb/messenger: Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας.

 

Το Δ.Σ. της ΠΕ.Δ.Η.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα