05/10/202012:56

Πέτσας: Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου λόγω κορωνοϊού – Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιηθούν στις 28 Οκτωβρίου μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις με απόφαση του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλυτερα σε σχέση με άλλες χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό στην Ευρώπη, αλλά τόνισε ότι χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, γιατί η εικόνα μπορεί να αλλάξει δραματικά.

Πρόσθεσε ότι τα κρούσματα σε μονάδες όπως τα γηροκομεία και οι χώροι εργασίας, όπου η διάδοση του κορωνοϊού γίνεται ραγδαία, αναδεικνύουν τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της εφαρμογής των πρωτοκόλλων και της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συστήνουν οι ειδικοί και εφαρμόζει η πολιτεία.

“Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα και να αποφύγουμε τα χειρότερα”, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει μια εικόνα σταθεροποίησης και όχι εκθετικής αύξησης κρουσμάτων και πως η όποια αποτίμηση της κατάστασης αυτή την εβδομάδα αφορά μέτρα που ελήφθησαν πριν από 10 με 15 ημέρες.

“Εάν συνεχίσουμε έτσι, δεν χρειάζεται η λήψη νέων μέτρων”, σημείωσε.

Η επένδυση της Microsoft συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Αναφορικά με τη μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η προστιθέμενη αξία της αναμένται να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

“Πρόκειται για μία επένδυση που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Η επένδυση αυτή αφορά στην εγκατάσταση στη χώρα μας ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρίας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services”, σημείωσε.

Να ακολουθήσει το δρόμο της λογικής η Τουρκίας

Για την Τουρκία και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι αναγνώρισαν οι ηγέτες ότι οι παράνομες και επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο δεν είναι υπόθεση μόνο Ελλάδας και Κύπρου αλλά ολόκληρης της ΕΕ.

Είπε ότι ο πρωθυπουργός έκανε τις ελληνικές θέσεις ευρωπαϊκές “και αυτό συνιστά εθνική επιτυχία”.

Στο ερώτημα τι θα γίνει αν η Τουρκία κλιμακώσει ξανά την ένταση ενώ δεν υπάρχει αυτοματοποιημένος μηχανισμός επιβολής κυρώσεων, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας τα τελευταία 24ωρα δείχνουν ότι οδεύει προς τον δρόμο της λογικής, που είναι η αποκλιμάκωση με συνέπεια και συνέχεια. Πρόσθεσε ότι εάν ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές, για τις οποίες η Αθήνα είναι πανέτοιμη, θα είμαστε ακόμη πιο αισιόδοξοι.
Πηγή: skai.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα