18/04/202420:42

Ποινές κάθειρξης και φυλάκισης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών στη Δίβρη Ηλείας

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, αποφάσισε την ενοχή της πλειοψηφίας των εμπλεκομένων σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ναρκωτικών στην Ηλεία, επιβάλλοντας στους κατηγορούμενους ποινές κάθειρξης και φυλάκισης.

Μετά από τριήμερη συνεδρίασή απέδωσε στους κατηγορούμενους, συντασσόμενο σε μεγάλο μέρος με το ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο, τους ρόλους των «οργανωτών – εγκεφάλων» και των «εργατών» στη μεγάλη φυτεία κάνναβης που είχαν εντοπίσει οι διωκτικές αρχές στις 24 Οκτωβρίου 2022 στη Δίβρη Ηλείας, όπου είχαν ανευρεθεί 670 δενδρύλλια κάνναβης και σχεδόν ένας τόνος της ναρκωτικής ουσίας. Μάλιστα, κατά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος από την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης είχε υπολογιστεί σε περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ.

Στο εδώλιο κάθισαν εννέα από τους έντεκα κατηγορούμενους καθώς δύο φυγοδίκησαν, και ένας κρίθηκε αθώος, ενώ οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν με ποινές κάθειρξης δεκαπέντε ετών σε τρία άτομα, φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή σε έναν εμπλεκόμενο και τεσσάρων ετών στους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα