05/06/202120:50

“Πόλεμος” της «ψυχολόγου της Καρολάιν» με τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων- Απέστειλε στον Σύλλογο εξώδικο

Με εξώδικο απάντησε η Ελένη Μυλωνοπούλου στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων: «Με έχετε καταστήσει ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά» αναφέρει στη διαμαρτυρία της και τονίζει ότι ασκεί  νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα –

Εξώδικο στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων ο οποίος την είχε καλέσει να καταθέσει το πτυχίο της εντός δύο ημερών κατηγορώντας για την αντιποίηση επαγγέλματος, απέστειλε η αναφερόμενη ως «ψυχολόγος της Καρολάιν», Ελένη Μυλωνοπούλου.

Με την εξώδικη απάντησή της, η Ελένη Μυλωνοπούλου, αναφέρει ότι «είναι τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται τα πράγματα, να διαστρωβλένεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει ως να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά».

Παράλληλα σημειώνει ότι η στάση του Συλλόγου δεν δείχνει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά».

Σχετικά με την κατηγορία περί αντιποίησης επαγγέλματος, η ίδια σημειώνει ότι «ουδέποτε ανακοίνωσα και ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ψυχολόγου. Ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα» και καλεί τον σύλλογο να «προβεί άμεσα στην ανάκληση των όσων προσβλητικών – συκοφαντικών και ανυπόστατων ισχυρισμών σας που διαδώσατε παρανόμως σε βάρος μου τόσο με την άνω επιστολή σας όσο και με την περαιτέρω διάδοση αυτής από μέρους σας προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης»

Δείτε ΕΔΩ την  εξώδικη διαμαρτυρία

Η Ελένη Μυλωνοπούλου, ψυχολόγος της άτυχης 20χρονης,  είχε μιλήσει στο «ΘΕΜΑ» και αποκάλυψε πολλά για τη ζωή και τα σχέδια του ζευγαριού. «Ηταν ένα κοριτσάκι έξω καρδιά και ο Μπάμπης τη στήριζε και της παρείχε τα πάντα» σημειώσει μεταξύ άλλων και είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια τηςγια τα σενάρια που αφορούσαν τις σχέσεις του ζευγαριού.

«Δεν έχει πτυχίο, διασύρει το επάγγελμα»

Απάντηση στο εξώδικο που έστειλε η «ψυχολόγος» της Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου, στον Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων έδωσε η πρόεδρος του συνδέσμου, Βάσω Μπουκουβάλα.

Η κ. Μπουκουβάλα, μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Καλύτερα δε Γίνεται», αναφέρθηκε στις ενέργειες της κ. Μυλωνοπούλου, οι οποίες «διασύρουν το επάγγελμα του ψυχολόγου» ενώ απάντησε σε όσα αναφέρει στο εξώδικό της.

Σχολιάζοντας το εξώδικο που έστειλε η «ψυχολόγος» της 20χρονης Καρολάιν είπε πως «από αυτό το εξώδικο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου».

«Άρα δεν μπορεί να κάνει χρήση της ιδιότητας του ψυχολόγου. Υπάρχουν πάρα πολλά δημοσιεύματα που έλεγε ότι είναι ψυχολόγος και ‘εμείς οι ψυχολόγοι καταλαβαίνουμε’ και ‘εγώ σαν ψυχολόγος’» τόνισε και συμπλήρωσε πως:

«Ακόμα και αν οι δημοσιογράφοι από λάθος την παρουσίαζαν ως ψυχολόγο, όφειλε να στείλει μια διόρθωση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ψυχολόγος».

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) είχε ζητήσει από την Ελένη Μυλωνοπούλου, να καταθέσει το πτυχίο της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Σε επιστολή του ΣΕΨ γίνόταν λόγος για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις εμφανίσεις της ψυχολόγου της Κάρολαιν σε αρκετά Μέσα, στα οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις συνεδρίες της με την 20χρονη. Αρκετοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι η κυρία Μυλωνοπούλου δεν είναι ψυχολόγος ενώ στάθηκαν και στη μη τήρηση του απορρήτου.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα