11/03/202416:36

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Πύργου: Παρουσιάστηκε η ταινία «Άνεμος Ελευθερίας 1821» που είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση- Στέλιος Χαραλαμπόπουλος: «Η ταινία είναι μια μαγευτική περιπλάνηση στην Ελληνική Ιστορία»

Στέλιος Χαραλαμπόπουλος: «Η ταινία είναι μια μαγευτική περιπλάνηση στην Ελληνική Ιστορία»

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση απόλαυσαν την Τετάρτη 6 Μαρτίου, οι φίλοι  και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου στην κατάμεστη αίθουσα -“βιβλιοθήκη Στάθη Σταυρόπουλου” του Κοινοτικού καταστήματος.

(Την ταινία «Άνεμος Ελευθερίας 1821» που είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου).

Η βραδιά άνοιξε με την κοπή της πίτας του  Συλλόγου και στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή της ταινίας “Άνεμος Ελευθερίας 1821” του σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου όπου και παρευρέθηκε,  και  διαδρομεύει στα μονοπάτια της ιστορίας και στα γεγονότα  που προηγήθηκαν της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι πρωταγωνιστές της, πρόσωπα που αφοσιώθηκαν στην προετοιμασία του Γένους, άνθρωποι της διανόησης καθώς και έμποροι που ταξίδευαν στις αγορές και τις πολιτείες της Ευρώπης, συναντήθηκαν με τον απλό και φτωχικό λαό, τον κλήρο και τους εμπειροπόλεμους κλέφτες και αρματωλούς και ενώθηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδος.

Η ταινία υφαίνει την ιστορία με αφετηρία το πρόσφατο σήμερα, με καλλιτεχνικούς οδοδείκτες την υπέροχη σκηνογραφία , φωτογραφία και  μουσική.

«Η ταινία είναι μια μαγευτική περιπλάνηση

στην Ελληνική ιστορία»

(Στα μηνύματα που περνάει η ταινία αναφέρθηκε ο καταξιωμένος Σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος που τόνισε ότι η ταινία αποτελεί μια μαγευτική περιπλάνηση στην Ελληνική ιστορία).

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ενώ για την ταινία μίλησαν ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η ταινία αυτή είναι μια μαγευτική περιπλάνηση στην Ελληνική ιστορία και την Επανάσταση του 1821».

Για την ταινία μίλησε και ο κριτικός κινηματογράφου και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γεράσιμος Βάκρος.

(Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο κριτικός κινηματογράφου και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γεράσιμος Βάκρος, η εκπρόσωπος του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενεών  Ελλάδας  Βάλια Μπερτσάτου, ο Σκηνοθέτης της ταινίας και τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Παναγιώτης Ηλιόπουλος και το μέλος του Πατριωτικού  Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενεών  Ελλάδας Θανάσης Αναγνωστόπουλος που διακρίνονται στη φωτογραφία).

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Πύργου   παρεβρέθηκε και μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων  κ. Βασίλης Παναγόπουλος  ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η εκπρόσωπος του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενεών  Ελλάδας κ. Βάλια Μπερτσάτου.

Παρευρέθηκαν επίσης η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ρούλα Αλικάκη  Τζανέτου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Αγίου Γεωργίου κ. Κώστας Ηλιόπουλος, οι σεβάσμιοι Ιερείς  Αντώνιος Δημητρόπουλος και Γεώργιος Τούμπας καθώς και πλήθος κόσμου.

(Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύργου κ. Βασίλης Παναγόπουλος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου κ. Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου) κ.α.

(Την εκδήλωση χαιρέτισε η εκπρόσωπος του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενεών  Ελλάδας κ. Βάλια Μπερτσάτου).

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα