20/10/202322:39

Πόρισμα ΕΛ.ΑΣ. για τους Κροάτες χούλιγκαν: Λάθη και παραλείψεις σε 6 αξιωματικούς – Επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο οι ποινές

Λάθη και παραλείψεις αποτυπώνονται στο πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για τους Κροάτες Χούλιγκαν που έφτασαν ανενόχλητοι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και στα αιματηρά επεισόδια που έγιναν και δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Πριν από μια εβδομάδα παραδόθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιστράτηγος που έκανε την έρευνα εντόπισε για έξι αξιωματικούς, λάθη και παραλείψεις, στο χειρισμό που έκαναν ή δεν έκαναν στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν που προκάλεσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, και τα οποία οδήγησαν στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Στο πόρισμα, κατά πληροφορίες, ο Επιτελάρχης προτείνει για τα λάθη των υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, να τιμωρηθούν με πειθαρχικές ποινές που ξεκινούν από την απλή επίπληξη και φτάνουν μέχρι χρηματικά πρόστιμα.

Πρόκειται για τις χαμηλότερες ποινές που προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο των αστυνομικών υπαλλήλων.

Η πρόταση αφορά τρείς ανώτατους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, δύο αξιωματικούς του αρχηγείου, και έναν αξιωματικό από την επαρχία.

Όμως, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας, αποτελεί στίγμα για τους συγκεκριμένους αξιωματικούς, καθώς η ποινή θα συμπεριλαμβάνεται στο φάκελό τους και δεν να θετικό για τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις για τις ποινές θα παρθούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς που είχαν καρατομηθεί μετά την δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, δεν προκύπτουν ευθύνες.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα