06/12/202317:05

Πως να ενσωματώσετε μία μοντέρνα ντουλάπα βεράντας και ένα βεστιάριο στην σχεδίαση του σπιτιού σας

Πως να ενσωματώσετε μία μοντέρνα ντουλάπα βεράντας και ένα βεστιάριο στην σχεδίαση του σπιτιού σας

Μια ντουλάπα βεράντας μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος επέκτασης της εσωτερικής σας διακόσμησης προς στον εξωτερικό χώρο διαβίωσης του σπιτιού. Μία ντουλάπα στη βεράντα μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση αποθήκευσης, ειδικά σε περιοχές όπου η υπαίθρια ζωή είναι συνυφασμένη με τον εσωτερικό χώρο διαβίωσης.

Επιπλέον, η ντουλάπα βεράντας πρέπει να είναι σχεδιασμένη για να είναι λειτουργική και να αντέχει στις καιρικές συνθήκες, παρέχοντας παράλληλα επαρκή αποθήκευση. Υπάρχουν πολλές προτάσεις από υλικά υψηλής ποιότητας που είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία όπως το ξύλο, το επεξεργασμένο μέταλλο ή η συνθετική ρητίνη τα οποία είναι κατάλληλα για την κατασκευή επίπλων εξωτερικών χώρων.

Όσον αφορά τη σχεδίαση, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα μινιμαλιστικό, κομψό σχέδιο συνυφασμένο με την σύγχρονη αρχιτεκτονική τάση ή κάποιο στυλ ρουστίκ με vintage εμφάνιση που αποπνέει μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Ενσωματώστε ανοιχτά ράφια για να τοποθετήσετε διάφορα αντικείμενα ώστε να έχετε γρήγορη πρόσβαση.

Το πάνω μέρος της ντουλάπας μπορεί να λειτουργήσει ως διακοσμητικός χώρος. Είναι ένα τέλειο μέρος για φυτά σε γλάστρες, διακοσμητικά αντικείμενα ή ακόμα για ατμοσφαιρικό φωτισμό τα βράδια.

Το βεστιάριο ή αλλιώς η ιματιοθήκη, παραδοσιακά βρίσκεται κοντά στην είσοδο του σπιτιού για να αφήνουν οι επισκέπτες τα παλτά τους, μπορεί όμως να ενσωματωθεί και στον χώρο της βεράντας σας για περισσότερη άνεση και λειτουργικότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για κάποιον που διοργανώνει συχνά συγκεντρώσεις στο μπαλκόνι.

Ο σχεδιασμός της ιματιοθήκης θα πρέπει να ακολουθεί τις ίδιες αρχές με την ντουλάπα της βεράντας όσον αφορά την κατασκευή και την αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε μια διάταξη καθισμάτων, όπως ένα μικρό παγκάκι όπου οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν για να βγάλουν τα παπούτσια ή τις μπότες τους.

Για να διατηρήσετε μία τάξη στα ρούχα, σκεφτείτε να διαχωρίσετε την ιματιοθήκη με τέτοιο τρόπο προσθέτοντας πιαστράκια ρούχων που θα φέρουν κάποιο νούμερο πάνω για να διευκολύνουν τους επισκέπτες ώστε να βρίσκουν εύκολα το ρούχο τους. Προσθέστε μια κομψή πινελιά με την προσθήκη μιας κρεμάστρας για παλτό σε στυλ vintage ή ακόμα και ειδικά κατασκευασμένα ντουλάπια με μοναδικό design. Αν σας αρέσει η μοντέρνα εμφάνιση, ενσωματώστε έξυπνες λύσεις αποθήκευσης όπως κρυφές θήκες μέσα στον πάγκο ή πολυλειτουργικές κρεμάστρες για να φαίνεται ο χώρος πιο ευρύχωρος

Ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο και στους δύο αυτούς χώρους. Στις μεταλλικές ντουλάπες https://www.alkan.gr/metallikes-ntoulapes μπορείτε να βάλετε διακριτικά φώτα LED που φωτίζουν τον χώρο χωρίς να έχουν υπερβολικό φως. Η ιματιοθήκη επίσης μπορεί να έχει ένα μικρό, κομψό φωτιστικό ή ένα κρεμαστό φως για επαρκή φωτισμό.

Είτε προτιμάτε ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό στυλ με μονόχρωμους τόνους είτε μια ζωηρή μποέμ εμφάνιση με έντονα χρώματα, προσπαθήστε να έχετε το ίδιο σχέδιο στην ντουλάπα της βεράντας και την ιματιοθήκη  ώστε τα σχέδια να δένουν άψογα μεταξύ τους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα