Πούτιν και Ζελένσκι αξιολόγησαν θετικά την ανταλλαγή κρατουμένων
01/01/197002:00

Πούτιν και Ζελένσκι αξιολόγησαν θετικά την ανταλλαγή κρατουμένων

[ad_1]

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά χθες, αξιολόγησαν θετικά την απελευθέρωση και ανταλλαγή κρατουμένων.

Το Κίεβο και η Μόσχα προχώρησαν χθες σε μια ανταλλαγή 70 κρατουμένων, την πρώτη ανταλλαγή κρατουμένων τέτοιου εύρους ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία αφότου ξέσπασε η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία το 2014. Αυτή η ανταλλαγή μπορεί να σημαίνει μια πρώτη προσέγγιση των δύο χωρών έπειτα από πέντε χρόνια σύγκρουσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου στην συνομιλία των δύο ηγετών τονίστηκε «η ανθρωπιστική πτυχή αυτής της ενέργειας, που είναι μεγάλης σημασίας για την εξομάλυνση και την βελτίωση των διμερών σχέσεων»

Η ουκρανική πλευρά ανέφερε ότι οι δύο αρχηγοί κρατών συμφώνησαν να συζητήσουν σύντομα την ημερομηνία διεξαγωγής των επίσημων διαπραγματεύσεων του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας» ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, προκειμένου να εκτονωθεί ο πόλεμος με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο Πούτιν σημείωσε την ανάγκη συνέχισης των προπαρασκευαστικών εργασιών ώστε η επόμενη συνάντηση του σχήματος της Νορμανδίας να συμβάλει στην εφαρμογή των υφιστάμενων συμφωνιών, πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Την χθεσινή ανταλλαγή κρατουμένων χαιρέτισαν ηγέτες πολλών δυτικών κρατών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα