16/05/202419:52

Πρεμιέρα για την 22η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας

Γεμάτη με χρώματα κι αρώματα της Άνοιξης κάνει πρεμιέρα η 22η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας, που περιμένει το κοινό στο Πάρκο Μπελογιάννη στο κέντρο της πόλης. Η έκθεση για ακόμα μία χρονιά αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες και φίλους των λουλουδιών, όχι μόνο από τον Δήμο Ήλιδας αλλά από ολόκληρο τον νομό Ηλείας.

Η Ανθοκομική Αμαλιάδας τη φετινή χρονιά έχει διανθιστεί από ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που απευθύνονται σε όλους, όπως παραδοσιακά και σύγχρονα χορευτικά, διάφορα χάπενινγκ για παιδιά, παραστάσεις Καραγκιόζη, ενώ η βραδιά των εγκαινίων που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 το απόγευμα θα ολοκληρωθεί με συναυλία στην πλατεία, όπως -επίσης- γλυκά και αλμυρά κεράσματα για όλους από συλλόγους και σωματεία της περιοχής.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες οι προετοιμασίες στο Πάρκο Μπελογιάννη ήταν πυρετώδεις από τα συνεργεία του Δήμου, ούτως ώστε όλα να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν εκθέτες και επισκέπτες. Εργαζόμενοι στο Δήμο τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πράσινου και Τεχνικών Έργων πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού, ηλεκτροφωτισμού, καλλωπισμού του πάρκου, αλλά και αλλαγής όψης στο κτίριο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης το οποίο βάφτηκε εξωτερικά.

Ο Δήμος Ήλιδας και η Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας που αποτελούν και τους διοργανωτές της έκθεσης, δίνουν μέσω της Ανθοκομικής και κοινωνικά μηνύματα, έχοντας στο πλευρό τους τον Ερυθρό Σταυρό Αμαλιάδας και το Σύλλογο «Δίνω Ζωή», όπου μέλη τους θα ενημερώνουν σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών και θα εγγράφουν νέα μέλη στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών. Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο της Παπαχριστοπουλείου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, με τη συμμετοχή των μελών του εργαστηρίου ζωγραφικής του εικαστικού Κρίστο Χάσα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα