28/11/202321:09

Πρόεδρος και επίσημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11» αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης -Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Τσακαλώτος, Ηλιόπουλος- Γραμματέας η Πέτη Πέρκα- Τη Δευτέρα το νέο όνομα

Επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11» ο Αλέξης Χαρίτσης.

Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας αποφάσισαν σήμερα οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος ΚΟ Αλέξης Χαρίτσης
  • Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος
  • Γραμματέας ΚΟ Πέτη Πέρκα

Η επίσημη ανακοίνωση μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων που στο πλαίσιο και της συζήτησης του προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.

Το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Αναφορικά με το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, το οποίο αναπόφευκτα θα δίνει το πολιτικό στίγμα της κίνησης των «9+2», θεωρείται απίθανο να μην περιέχει ως προσδιοριστικό στοιχείο την λέξη Αριστερά. Και από εκεί και πέρα μένει να φανεί με ποιον επιπλέον προσδιορισμό πλαισιωθεί, π.χ. «προοδευτική», «οικολογική», «Νέα».

Οι εκτιμήσεις καταλήγουν πάντως πως για πρακτικούς λόγους στο κοινοβουλευτικό τερέν θα προσφωνείται με μία ή δύο λέξεις.

ΠΗΓΗ: in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα