23/03/202313:36

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

 

Εορτασμός της Ιστορικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821   της Δημοτικής Ενότητας  Λεχαινών      Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ.20581/10-03-2023 έγγραφο του Υ.Π.Ε.Σ. και συμφώνα με τις διατάξεις του α.του β.δ/τος 157/1969 << Περί καθορισμού Εορτών >> (Α’46)  της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης  του Υπουργείου Εσωτερικών, β.του ν.851/1978 <<Περί της Εθνικής Σημαίας ,των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας>>(Α’233). Το πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου διαμορφώνεται ως εξής:

 

Α’ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

 

Γενικός σημαιοστολισμός, από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των ιδιωτικών καταστημάτων και των κατοικιών, μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης  Μαρτίου.

 

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. , καθώς και οδών και πλατειών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

 

 

Β’ ΑΛΛΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

       Α) Στις 24 Μαρτίου 2023-Ημέρα Παρασκευή.

 

1-Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ,τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ  κ.λ.π για το νόημα της Επετείου, σύμφωνα πάντα με τις αποφάσεις και οδηγίες σχετικά με τα μέτρα σχετικά με την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊου COVID – 19.

2- Ώρα 11:00 κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαθητές των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

 

Β) Στις 25 Μαρτίου ,Ημέρα Σάββατο.

 

* Ωρα 07:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών και η Φιλαρμονική Λεχαινών <Ο ΟΡΦΕΥΣ> θα παιανίζει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης  και θα παίξει θούρια και εμβατήρια.

* Ώρα 10:00 προσέλευση μαθητών και μαθητριών των σχολείων της πόλης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

*Ώρα 10:05 προσέλευση Επισήμων και Εκπροσώπων Φορέων.

 

Η αναχώρηση για την εκκλησία θα γίνει από το δημαρχείο.

 

*-Ώρα 10:15 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλης των Λεχαινών,  σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες Υγειονομικές διατάξεις. Μετά το τέλος αυτής θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας  η εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Λεχαινών κα. Λαζαράκη Αναστασία

 

*-Μετά τον πανηγυρικό θα γίνει μετάβαση στο Μνημείο των Ηρώων όπου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και αφού τηρηθεί  ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική Λεχαινών <Ο

ΟΡΦΕΥΣ.>

*Μετά τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών και ουλαμού της Π. Υ. Λεχαινών προ των επισήμων και του λαού.

*-Στην δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων και τις άλλες εκδηλώσεις καλούνται να πάρουν μέρος: 1) Οι Ιερείς της πόλης, 2) ο Δήμαρχος 3) Βουλευτές,  4) Εκπρόσωπος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος 5) τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών 6) Εκπρόσωπος της 117 Π.Μ και ΚΕΑΤ, 7) Εκπρόσωπος του Α.Τ. Λεχαινών, 8) Εκπρόσωπος της Π.Υ Λεχαινών,  9) Εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, 10) οι κ. Δ/ντες και Προϊστάμενοι των Δημοτικών Υπηρεσιών Ν.Π. Ι. Δ 11)Οι κ. Δ/ντές και Εκπαιδευτικοί Σχολείων,12) Εκπρόσωπος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, 13) Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Αγωνιστών Κύπρου 1974, εκπρόσωποι των Συλλόγων, Συνεταιρισμών, Οργανώσεων και Σωματείων,14) οι διατελέσαντες Δήμαρχοι και όλος ο λαός της πόλης.

*Τελετάρχης ορίζεται η κα Ηλιοπούλου Αμαλία (6976402944)

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν συμφώνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, κατά τον χρόνο τέλεσης αυτών, για την πρόσληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.       

      Το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών παρακαλείται για την τήρηση της τάξης και των μέτρων.

Όσοι θα καταθέσουν στεφάνια να έρθουν σε συνεννόηση με την   Τελετάρχη.

Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο Β΄ όροφο του Δημαρχείου.

Παράκληση για την ακριβή τήρηση του προγράμματος.

 

 

 

                                                           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

                                                      ΛΕΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης  ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Σύμφωνα με το αρ. πρωτ.: 20581/10.03.2022 έγγραφο του Υπουργείου  Εσωτερικών,  το πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 2023 διαμορφώνεται ως εξής:

 

   Α΄ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ- ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

Γενικός σημαιοστολισμός, από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των ιδιωτικών καταστημάτων και των κατοικιών, μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. , καθώς και οδών και πλατειών  κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

 

   Β΄ ΑΛΛΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   α) Στις 24 Μαρτίου 2023 – Ημέρα  Παρασκευή      

1- Ομιλίες από ομιλητές, σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τις Δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π. για το νόημα της Επετείου.

β) Στις 25 Μαρτίου 2023 – Ημέρα   Σάββατο   

1- Ώρα 07:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών

2- Ώρα  10:00 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό ΄΄Αγίας Τριάδος΄΄ Βάρδας και μετά το τέλος αυτής θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας  o κ. Κούνας Αλέξιος , καθηγητής     Γυμνασίου   Βάρδας

 

3- Μετά τον πανηγυρικό θα γίνει μετάβαση στο Μνημείο των Ηρώων όπου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές  και τα Σχολεία. Στη συνέχεια θα   τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και  θα ανακρουσθεί ο Εθνικός  Ύμνος.

 

4- Μετά τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, προ των επισήμων, στην Π.Ε.Ο Πατρών – Πύργου.

 

5- Τελετάρχης  ορίζεται  ο  κ.  Κούνας Αλέξιος  καθηγητές Γυμνασίου    Βάρδας (τηλ: 2623360625)

 

.6- Στην δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων  και τις άλλες εκδηλώσεις καλούνται να πάρουν μέρος: 1) Οι Ιερείς της πόλης, 2) ο Δήμαρχος, 3) Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,4) ο Πρόεδρος και  τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, 5) ο Πρόεδρος και τα μέλη της  Δημοτικής Κοινότητας Βάρδας 6) ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, 7) Εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, , 8) Εκπρόσωπος της 117 Π.Μ & Κ.Ε.Α.Τ., 9) Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών 10) Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, 11) οι κ. Δ/ντες και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, 12) οι Δ/ντες, οι δάσκαλοι και τα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, 13) οι κ. Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών και Ν.Π.Ι.Δ., 14) Αντιπροσωπεία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, 15) Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τα Συμβούλια των Συλλόγων, Συνεταιρισμών, Οργανώσεων και Σωματείων, 16) Οι διατελέσαντες Δήμαρχοι και όλος ο λαός της πόλης.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας  παρακαλείται για την τήρηση της τάξης σε συνεννόηση με τον τελετάρχη.

 

 

Παρακαλούμε ενημερώστε μας  σχετικά με την  κατάθεση στεφάνου  στα τηλ (τηλ: 2623360625)

Η δαπάνη των στεφάνων θα επιβαρύνει τους καταθέτες σε συνεννόηση με τον τελετάρχη.

 

Επισημαίνεται ότι  οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις,  για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.     

 

 

                                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                    

                                                                   

                                                    ΛΕΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                 

 

                        

     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ
Εορτασμού της Ιστορικής επετείου 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Σύμφωνα με τις διατάξεις α.του β.δ/τος 157/1969 << Περί καθορισμού Εορτών >> (Α’46) της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείο Εσωτερικών, β.του ν.851/1978 <<Περί της Εθνικής Σημαίας ,των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας>>(Α’233) και σύμφωνα με το Υπ Αριθμ . 20581/10-3-2023 ,-έγγραφο του ΥΠΕΣ- Τμημα Ποιότητας & Εθιμοτυπίας ,το πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 2023 διαμορφώνεται ως εξής:
Α΄ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ- ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
Γενικός σημαιοστολισμός, από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των ιδιωτικών καταστημάτων και των κατοικιών, μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ2023.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. , καθώς και οδών και πλατειών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2023.

Β΄ ΑΛΛΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
α) Στις 24Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2023– Ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1- Ομιλίες από ομιλητές, σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τις Δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π. για το νόημα της Επετείου.
2- Ώρα 10:30 πμ κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Καπετάν Κωνσταντή Ανδραβιδιώτη από τους μαθητές των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
β) Στις 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 – Ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ
1- Ώρα 7:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών και η Φιλαρμονική «Ο ΑΡΙΩΝ» θα παιανίζει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παίξει θούρια και εμβατήρια.
2- Ώρα 9.45πμ θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης της Πόλης μας, μετά το τέλος αυτής θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από τoν εκπαιδευτικό και Διευθυντή του Γυμνασίου Ανδραβίδας κ. Λαμπρόπουλο Θεόδωρο.
3- Μετά τον πανηγυρικό θα γίνει μετάβαση στο Μνημείο των Ηρώων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και αφού τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική.
4- Μετά τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τμημάτων του Συλλόγου Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «ΕΣΤΙΑ» και τμημάτων του Συλλόγου «Μοριάς», προ των επισήμων, στο χώρο του Ηρώου..

5- Τελετάρχης ορίζεται η κ. Ιωαννίδου Κυριακή( τηλ. 6938786055) Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Τ.Κ. Ανδραβίδας.
6- Στην δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και τις άλλες εκδηλώσεις καλούνται να πάρουν μέρος: 1) Οι Ιερείς της πόλης, 2) Εκπρόσωπος του Δήμου, 3) τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των Τ.Κ. Σταφιδοκάμπου και Τ.Κ. Στρουσίου, 4) Αντιπροσωπεία της 117 Π.Μ., του ΚΕΑΤ, της Πυροσβεστικής και του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, 5) οι κ. Δ/ντες και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών και τα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, 6) οι κ. Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ν.Π.Δ.Δ., 7) οι κ. Δ/ντες και Προϊστάμενοι των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών και Ν.Π.Ι.Δ. 8) Αντιπροσωπεία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, 9) Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τα Συμβούλια των Συλλόγων, Συνεταιρισμών, Οργανώσεων και Σωματείων, 10) Οι διατελέσαντες Δήμαρχοι Ανδραβίδας και όλος ο λαός της πόλης.
Δεκαπέντε λεπτά, πριν αρχίσει η δοξολογία, δηλαδή στις 09:30 πμ,ώρα της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ, οι ανωτέρω πλην των Σχολείων και του κλήρου, παρακαλούνται να βρίσκονται στο χώρο του Δημαρχείου, για την από κοινού μετάβαση στον Ιερό Ναό.
Μετά την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί δεξίωση των αρχών και των πολιτών στο Δημοτικό κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας.
Επίσης το απόγευμα της Εθνικής Εορτής ,Σαββατο 25/3/2023 και ωρα: 18.30μμ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Συλλόγου «ΕΣΤΙΑ» « ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΄21»
Το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας παρακαλείται για την τήρηση της τάξης σε συνεννόηση με την τελετάρχη.
Η δαπάνη των στεφάνων επιβαρύνει τους καταθέτες
Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, κατά τον χρόνο τέλεσης αυτών, για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID–19.
Παράκληση για την ακριβή τήρηση του προγράμματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΕΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα