27/04/202314:27

Προμήθεια και εγκατάσταση δυο απινιδωτών στα 1ο και Πρότυπο – 2ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας

Στην προμήθεια και εγκατάσταση δυο απινιδωτών προχώρησαν οι διευθυντές των 1ου και Πρότυπου-2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας κκ Κωνσταντίνος Κωνσταντούλας, Βασίλειος Παναγιωτόπουλος σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/μιας Εκπ/σης κ. Παναγιώτη Παναγιωτάρα.

Οι απινιδωτές είναι εξωτερικοί, αυτόματοι, τελευταίας τεχνολογίας και σύμφωνοι με τα προκαθορισμένα πρωτόκολλα.

Οι διευθυντές των σχολείων δήλωσαν σχετικά:

Το συγκρότημα των ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας αποτελεί το μεγαλύτερο μαθητικό συγκρότημα του νομού Ηλείας με 750 μαθητές εκπαιδευτικούς και κηδεμόνες να έχουν καθημερινή παρουσία στο χώρο.

Την προηγούμενη χρονιά διανεμήθηκαν (μέσα από χορηγίες ) απινιδώτες στα σχολεία της Βόρειας Ηλείας, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται σε αυτά το συγκρότημα των ΕΠΑ.Λ. Για αυτό το λόγο και σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής κ Παναγιωτάρα, του οποίου η ανταπόκριση ήταν άμεση και θετική, προχωρήσαμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει η προμήθεια των απινιδωτών στα 2 ΕΠΑ.Λ της πόλης μας.

Τα οφέλη από την συγκεκριμένη προμήθεια είναι πολλαπλά καθώς:

α) εξασφαλίζεται η κάλυψη μιας μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας

β) τα δύο σχολεία διαθέτουν προσωπικό που έχει σχετική πιστοποίηση και γνωρίζει πολύ καλά την χρήση των απινιδωτών και πολλαπλασιαστικά θα εκπαιδεύσουν και άλλους εκπαιδευτικούς

γ) τα δύο σχολεία διαθέτουν τομέα Υγείας Πρόνοιας και μέσα από τα σχετικά μαθήματα θα γίνει η εκπαίδευση και μαθητων/τριών στη χρήση των συγκεκριμένων συσκευών, ώστε να υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός ανθρώπων στην περιοχή που να γνωρίζει τη λειτουργία αυτών των σωτήριων συσκευών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/μιας Εκπαίδευσης κ Παναγιώτης Παναγιωτάρας δήλωσε;

Μόλις με πληροφόρησαν οι διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. για το θέμα, άμεσα προσπαθήσαμε από κοινού και καταφέραμε μέσα από τους πόρους της Σχολικής Επιτροπής να εξοικονομήσουμε τα αντίστοιχα ποσά ώστε να προχωρήσουμε στην αγορά των απινιδωτών. Η σχολική επιτροπή στέκεται πάντα αρωγός σε όλα τα αιτήματα των σχολείων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της και ικανοποιεί τα αιτήματα των σχολείων, ώστε οι μαθητές και μαθήτριες καθώς και οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας να έχουν ένα ασφαλές και ευχάριστο σχολικό περιβάλλον.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα