27/12/202012:56

Προσβλητικός Ακάρ: Όσα όπλα και να πάρουν οι Έλληνες, ό,τι είναι να πάθουν θα το πάθουν

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει επιδοθεί σε μια «κούρσα εξοπλισμών» παρά την «κακή οικονομική της κατάσταση»

ΟΤούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στην τουρκική μονάδα που βρίσκεται στη Λιβύη, ανέφερε ότι, παρά την κακή οικονομική κατάστασή της, η Ελλάδα έχει επιδοθεί σε μία κούρσα εξοπλισμών, αλλά όσα αεροπλάνα και πλοία και να πάρουν δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν την Τουρκία. «Παρόλα τα προβλήματά του, παρόλο που δεν έχει να φάει, να πιει, να ντυθεί, παρά τη μείωση των μισθών και του κόστους ζωής του ελληνικού λαού, έχουν επιδοθεί σε μια ξέφρενη μόδα εξοπλισμών. Αγοράστε όσα πλοία, αεροπλάνα και υποβρύχια θέλετε, δεν φτάνουν! Δεν φτάνουν! Ό,τι είναι να συμβεί στον αγαπητό ελληνικό λαό, θα συμβεί. Οι Έλληνες γείτονές μας ακολουθούν μία λάθος πολιτική που θα προσθέσει ακόμη περισσότερο βάρος στην ήδη άσχημη οικονομία του, θα είναι εις βάρος της ευημερίας και θα επιδεινώσει τη ζωή του λαού του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία προσπαθεί να βρίσκει πολιτικές λύσεις στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και στη βάση του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», είπε ο Χουλουσί Ακάρ. «Σε αυτό το ζήτημα οι προθέσεις είναι εξαιρετικά καλές», δήλωσε, ενώ υπενθύμισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για συνομιλίες τριών ταχυτήτων με την Ελλάδα, σε επίπεδο διερευνητικών επαφών, στρατιωτικών συνομιλιών για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για αποκλιμάκωση της έντασης.

«Η Τουρκία και για τις τρεις λέει ναι, ελάτε να μιλήσουμε. Αλλά ανταπόκριση δεν υπάρχει. Το ειλικρινές μας χέρι για ειρήνη και λύση κρέμεται πάντα στον αέρα. Δυστυχώς, τρίτοι επιμένουν να μην το βλέπουν, επιλέγουν πλευρά. Η μόνη προσδοκία μας από τους τρίτους είναι να είναι αντικειμενικοί, σταθεροί, λογικοί και να σκέφτονται σωστά. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει αυτό. Οι Έλληνες γείτονές μας, που εκμεταλλεύονται την κατάσταση με κάθε ευκαιρία, ακολουθούν εξαιρετικά προβοκατόρικους, που αυξάνουν την ένταση και προκλητικούς τρόπους και μεθόδους. Καλύπτουν αυτά που κάνουν εκείνοι και θολώνουν τα δικά μας αιτήματα, τα οποία προβάλλονται με μεθόδους ανοιχτούς στο διάλογο και την ειρήνη, και με σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο και στο πλαίσιο των συμφωνιών. Το έχουν κάνει συνήθεια. Οι προσπάθειες της Τουρκίας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες απέναντι στις προκλήσεις της Ελλάδας. Το προσωπικό των ΤΕΔ και οι διοικητές τους έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουν ένα κλίμα καλής γειτονίας με σύνεση, αξιοπρέπεια και υπομονή και συνεχίζουν να το κάνουν», τόνισε.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα