23/11/202120:44

Ψευτογιατρός: Διακοπή στη δίκη – Η έκπληξη στο δικαστήριο

Διακοπή στη δική του ψευτογιατρού dr Kontos, αφού το δικαστήριο αναμένει την εξουσιοδότηση του δήθεν γιατρού στους συνηγόρους του προκειμένου να τον εκπροσωπήσουν.

Έκπληξη προκάλεσε νωρίτερα στο δικαστήριο, έγγραφη ενημέρωση από τον Ευαγγελισμό, σύμφωνα με την οποία, ο 48χρονος «ψευτογιατρός» νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική με κορονοϊό και πνευμονία. Μετά τη γνωστοποίηση του εγγράφου, ο εισαγγελέας της έδρας και ο αναπληρωτής του, πρότειναν την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου οι δικηγόροι του να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια για να λάβουν εξουσιοδότηση, με τον εισαγγελέα να διερωτάται γιατί ο κατηγορούμενος δεν έδωσε εξουσιοδότηση στους συνηγόρους του.

Ψευτογιατρός: Οι δικηγόροι ζήτησαν διακοπή της δίκης – Υποστήριξαν ότι είναι στο νοσοκομείο με κορονοϊό, αλλά δεν είχαν πιστοποιητικό
«Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρίσταται προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων. Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά.

Στην περίπτωση του covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αβέβαιη η διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει. Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους τους να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων» είπε ο εισαγγελέας.

Η υπεράσπιση μέσω του Αλέξη Κούγια, αντέτεινε κάνοντας λόγο για «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων» και επισήμανε ότι το δικαστήριο μπορεί να αρχίσει τη δίκη ακόμα και χωρίς εξουσιοδότηση βάση των δυνατοτήτων που δίνει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

«Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Είναι βέβαιο ότι θα αφεθεί ελεύθερος. Για ποιο λόγο να εκτιθέμεθα στην ελληνική κοινωνία; Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα».

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα