22/04/202420:12

Πύργος: Αστρονομική βραδιά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου από τον Σύλλογο “Αστρονομική Εταιρεία Ηλείας, Βέγας”

Την Δευτέρα 15/4/2024 πραγματοποιήθηκε μια ακόμα εκδήλωση του συλλόγου Αστρονομικής Εταιρείας Ηλείας, Βέγας στα πλαίσια της δράσης για την διάδοση της αστρονομίας με αστροπαρατηρήσεις σε σχολεία του Νομού.

Σειρά αυτή την φορά είχε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, μετά από πρόσκληση του οποίου οι Ρελλιάς Γιώργος, Ρεζνιώτης Χρήστος και Θεοδωρακόπουλος Παναγιώτης, με δύο τηλεσκόπια και ένα ζευγάρι αστρονομικά κιάλια, έδωσαν το παρόν για την πραγματοποίηση μιας ακόμα αστρονομικής βραδιάς.

Η βραδιά ξεκίνησε με σύντομη ομιλία, που περιλάμβανε παρουσίαση του συλλόγου, των δράσεων του και μια συνοπτική αναφορά στα τηλεσκόπια και στον τρόπο λειτουργίας τους, από τον Γιώργο Ρελλιά. Το ενδιαφέρον κομμάτι βέβαια κάθε τέτοιας εκδήλωσης, τόσο για τους μικρούς μαθητές όσο και για τους γονείς τους, ήταν η αστροπαρατήρηση μέσα από τα τηλεσκόπια και τα κιάλια του Βέγα.

Παρόλο που η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, καθώς προσήλθαν μαθητές και γονείς και από άλλα σχολεία, η σωστή οργάνωση από τον διευθυντή του σχολείου (Τσωγλής Κώστας) και τους παριστάμενους δασκάλους (Λιαπίκος Κωνσταντίνος, Λιάπη Βάσω, Τερλεπάνης Κώστας) βοήθησε ώστε η βραδιά να κυλήσει ομαλά, και όλα τα παιδιά να δουν γρήγορα και με ασφάλεια, τόσο για τα ίδια όσο και για τα αστρονομικά όργανα.

Ο καιρός, όπως μας έχει συνηθίσει στις περισσότερες εκδηλώσεις, δεν ήταν ιδιαίτερα σύμμαχος αφού αρκετά σύννεφα είχαν κάνει την εμφάνιση τους, καλύπτοντας τη θέα προς αυτόν. Ευτυχώς όμως γρήγορα καθάρισε αρκετά ώστε τόσο οι μικροί μαθητές όσο και οι συνοδοί τους να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η θεάση του δορυφόρου του πλανήτη μας μέσα από ένα τηλεσκόπιο κι όχι μόνο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα