Πύργος: Διημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση για την Έμφυλη Βία και τις καταχρηστικές/παραβιαστικές συμπεριφορές» (Photos)
«Εκπαίδευση για την Έμφυλη Βία και τις καταχρηστικές/παραβιαστικές συμπεριφορές», ήταν το αντικείμενο της διημερίδας που διοργανώνει η ΓΓ Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Μαΐου 2024. «Μιλάμε για παιδιά, για μειονότητες, για ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο όπως θα αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση ο ισχυρός. Η έμφυλη βία, δεν ξέρω είναι θέμα παιδείας, διαπαιδαγώγησης, οικογένειας, οικονομικών συσχετισμών.
Πάντως είναι φοβερό και έχει πάρει και διαστάσεις ανησυχητικές, όπως και το bullying μεταξύ των παιδιών, καταστάσεις που έχουν ξεφύγει», επεσήμανε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας Ηρακλής Μοσκώφ. Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της Διημερίδας, στο γραφείο του Δημάρχου υπήρξε συνάντηση του κ. Καννή με την κα. Κεφάλα και τον κ. Μοσκώφ παρουσία της βουλευτού Ηλείας κ Διονυσίας Αυγερινοπούλου.
Οι επιμορφώσεις απευθύνονται σε υπαλλήλους κρατικών φορέων που παρέχουν υπηρεσίες σε προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό, προσωπικό που εργάζεται στην πρώτη γραμμή όπως στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) και στις Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές Νήσων (Κ.Ε.Δ.Ν.). Επίσης στις δομές φιλοξενίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), αστυνομικό προσωπικό του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, στο προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, στο προσωπικό των κοινωνικών υπηρεσιών, των Κέντρων Κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Ένταξης Μεταναστών των Δήμων και στα στελέχη των δομών του Δικτύου της ΓΓΙΑΔ που παρέχει απ’ ευθείας υπηρεσίες σε αιτούντες/σες άσυλο και πρόσφυγες θύματα έμφυλης βίας.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τις δράσεις της «ΓΓΙΑΔ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», τη «Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας – Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης: Ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΓΓΙΑΔ) και της Κοινωνίας των Πολιτών», την «Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση/ Ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά», το «ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας» και τη «Σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας».