25/02/202420:58

Πύργος: Η Ομάδα Θεάτρου Προσκήνιο με τον “Οιδίποδα Τύραννο” στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΟΝ “ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΤΥΡΑΝΝΟ”

Μετά τη θριαμβευτική επιτυχία της παράστασης “ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ” η Ομάδα Θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ επανέρχεται με την επιτυχία του Καλοκαιριού, τον “ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΤΥΡΑΝΝΟ” παράσταση με την οποία θα συμμετέχει στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Επιλογής Έργων του 39ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας αξιολόγησε τις 17 συνολικά αιτήσεις συμμετοχής που κατατέθηκαν για το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, από 14 έως 23 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο και κατέληξε στους οχτώ διαγωνιζόμενους και στους τρείς αναπληρωματικούς.

Μεταξύ των οκτώ διαγωνιζόμενων που προκρίθηκαν στο διαγωνιστικό τμήμα και η Ομάδα Θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ του Πύργου με την παράσταση “ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ” που παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι στο Φλοκα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού Αρχαίας Ολυμπίας και εν συνεχεία, το Σεπτέμβριο του 2023, στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ Πύργου.

Η πρόκριση της ομάδας στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ αποτελεί από μόνη της μια ιδιαίτερη διάκριση, δεδομένου των πολλών υποψηφιοτήτων στο πιο μεγάλο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που διοργανώνεται εδώ και 38 χρόνια στην Καρδίτσα. Ο στόχος της ομάδας τώρα είναι να φύγει από το φεστιβάλ με κάποιο από τα μεγάλα βραβεία, δεδομένης της αρτιότητας και της μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας της συγκεκριμένης παράστασης που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και σε πρωτότυπη μουσική του Ηλία Ανδριόπουλου. Είναι η πρώτη φορά που θεατρική ομάδα της Ηλείας “κατεβαίνει” με αξιώσεις σε ένα τέτοιο φεστιβάλ και η διάκριση αυτή είναι βέβαιο ότι θα επικοινωνήσει και θα αναδείξει σε πανελλαδική εμβέλεια πλέον το αποτέλεσμα της ντόπιας ερασιτεχνικής δημιουργίας και θα συμβάλει στην πολιτιστική προβολή του τόπου μας.      

Η ομάδα θα διαγωνισθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου οπότε και θα παιχθεί ο “Οιδίπους Τύραννος” στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα