05/06/202412:08

Πύργος: Ικανοποίηση του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και αισιοδοξία για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του 2021- 2027 και τα έργα ΕΣΠΑ που θα γίνουν στην Ηλεία κατά την παρουσίαση των έργων ΕΣΠΑ από την ΠΔΕ (Photos)

Mε ικανοποίηση αλλά και αισιοδοξία για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του 2021- 2027, πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου, η ενημερωτική εκδήλωση για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν μέσω του στην Δυτική Ελλάδα και η οποία διοργανώθηκε από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας με τη μορφή απολογισμού αλλά και εισόδου στη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η οποία συνδέεται με την τακτική συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης στο πλαίσιο της υλοποίησης του ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης στην αρχή της τοποθέτησής του τόνισε μεταξύ άλλων πως ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ αποτυπώνονται παντού στον τόπο μας, σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου τόνισε «Με πολύτιμους αρωγούς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος και βεβαίως την Ευρωπαϊκή Ένωση νομίζω ότι θα καταφέρουμε πολλά, γιατί όλοι έχουμε βάλει έναν κοινό στόχο, που είναι ο πολίτης, ο συνάνθρωπος και το πώς θα καλυτερεύσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας. Αυτό είναι το όραμά μας, αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η αιτία της ανάμειξής μας με τα κοινά. Από το πρώτο πεντάμηνο της θητείας μας θεωρώ ότι έχουμε μια αρμονική συνεργασία, όλοι έχουμε έναν κοινό βηματισμό και είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Θα το επιδιώξουμε και θα το πετύχουμε».

Ακολούθως, τον λόγο πήρε η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγραμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ιωάννα Φαναριώτου, η οποία με αφορμή το κλείσιμο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» ανέφερε πως «όραμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι «Η αυτοτροφοδοτούμενη, εξωστρεφής και αειφορική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος εστιασμένη στην παγκόσμια ταυτότητά της, στις αξίες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

O περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας o Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την κεντρική εισήγηση, υπογράμμισε τις τέσσερις βασικές αξίες που θα υπηρετήσει στο πλάνο αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, τονίζοντας ότι, επιδίωξή του είναι μια Δυτική Ελλάδα όμορφη και εξωστρεφής, ανθεκτική απέναντι στην κλιματική αλλαγή, με σύγχρονη παραγωγική δύναμη που θα επενδύει στην καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη, μια δυτική Ελλάδα όλων των πολιτών, όπου κανένας δεν θα είναι μόνος του.

Σε σχέση με τον Δήμο Ήλιδας παρουσιάστηκε διεξοδικά από την κυρία Φαναριώτου το έργο της κατασκευής του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, προϋπολογισμού 9.720.559,17€, ένα έργο που έλυσε μια για πάντα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του συνόλου των Δήμων της Ηλείας.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο σπουδαίο αυτό έργο του ΧΥΤΥ, όσο και της Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων που δημιουργήθηκε μέσω ΣΔΙΤ, αλλά και στην προοπτική της αναβάθμισης της μονάδας μέσω της δημιουργίας Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, την επέκταση του νέου κυττάρου του ΧΥΤΥ, στην περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής Κονιδέικα, ενώ απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων και κυρίως μικρών παιδιών για την κυκλική οικονομία και τη μείωση της εκπομπής ρύπων, κάτι που θα αλλάξει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα