01/06/202416:37

Πύργος: Με επιτυχία η δράση οδηγικής συμπεριφοράς “Διαβαίνω με Ασφάλεια”, από μαθητές και τον Δήμο Πύργου- Mοίρασαν σε τρεις κεντρικές διασταυρώσεις και ενημερωτικά φυλλάδια σε οδηγούς (Photos)

Μαθήματα οδικής συμπεριφοράς παρέδωσαν το πρωί του Σαββάτου (01/06/24 οι μικροί μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Πύργου μοιράζοντας σε τρεις διασταυρώσεις ενημερωτικά φυλλάδια σε οδηγούς.

Μία πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού, την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και τη Δημοτική Αστυνομία που είχε ως στόχο να ευαισθητοποίηση τους οδηγούς να σταματούν στις διαβάσεις και να δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς.

Ειδικότερα οι μικροί δημότες σε διαβάσεις στη συμβολή των οδών Μανωλοπούλου και Πατρών, στη Ρήγα Φεραίου και στην Ολυμπίων, με την συνδρομή της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας έδιναν φυλλάδια στα οποία αναγράφονταν οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα οδηγών και πεζών.

«Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσουμε τους οδηγούς και να σταματούν στις διαβάσεις όταν τις διασχίζουν οι πεζοί και τους πεζούς στο να χρησιμοποιούν τις διαβάσεις για να περνούν τους δρόμους, όπως προβλέπει και ο Κ.Ο.Κ. Συγχαρήτηρια στο Γραφείο Εθελοντισμού και τα Δημοτικά σχολεία για τη δράση αυτή καθώς επίσης στην Αστυνομική Διεύθυνση και τη Δημοτική Αστυνομία, αφού χωρίς τη συνδρομή τους δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον Εθελοντισμό κ Βασίλης Λιακόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία της δράσης αυτής καθώς και στον απώτερο σκοπό της που δεν είναι άλλος από το να συμπεριφέρονται σωστά οδηγοί και πεζοί.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα