20/05/202419:56

Πύργος: Με επιτυχία η εκδήλωση που συμμετείχαν η παιδική χορωδία τέχνης του Μονάχου και η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Πύργου- Διοργάνωση από τον Δήμο Πύργου και το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Από τον Δήμο Πύργου και το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Στην εξαιρετική εκδήλωση συμμετείχαν η παιδική χορωδία τέχνης του Μονάχου και η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Σε μία εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου με  το ινστιτούτο Γκαίτε, τις παιδικές χορωδίες  της χορωδιακής τέχνης του Μονάχου και του 2ου Γυμνασίου Πύργου σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ηλείας συναντήθηκε η Ελληνική με την Γερμανική πολιτισμική κουλτούρα. Μικροί και μεγάλοι το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  από τις παιδικές φωνές τραγούδια από την Εκκλησιαστική, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική της χώρας μας καθώς και από την μουσική σκηνή της Γερμανίας, του Μεξικού και της Λευκορωσίας.

Η γερμανική παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Maksim Matsiushenkau και του 2ου Γυμνασίου Πύργου, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας  κ. Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση απέσπασαν τον θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων από την ερμηνεία τους σε τραγούδια ιδιαίτερης δυσκολίας.Κορυφαία στιγμή όταν οι δύο χορωδίες τραγούδησαν μαζί το “Στο περιγιάλι το κρυφό”  δείχνοντας πως η μουσική δεν έχει σύνορα.Κάτι που επεσήμανε και ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής κατά την διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού που απηύθυνε δίνοντας συγχαρητήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης.Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κάρδαρης αφού απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές αναφέρθηκε στην σημασία τέτοιων ποιοτικών εκδηλώσεων για τον ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή μας.  Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Καννής  υποδέχθηκε πριν την εκδήλωση τις δύο χορωδίες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου όπου έδωσε αναμνηστικό του Δήμου στον Διευθυντή της γερμανικής παιδικής χορωδίας.Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Θεόδωρος Κόρδας καθώς επίσης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Λάκης Αθανασόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα