02/06/202418:17

Πύργος: Mήνυμα για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος (photos)

Αισιόδοξο μήνυμα ενδυνάμωσης του ΚΚΕ και στην Ηλεία, έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, το βράδυ της Παρασκευής, με κεντρικό ομιλητή τον Σωτήρη Παρίση, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες, απλός λαϊκός κόσμος έδωσαν το «παρών» στο χώρο, εκφράζοντας τη θέλησή τους να δώσουν τη μάχη για να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στις λίγες μέρες που μένουν ως στις 9 Ιούνη.

Στην κεντρική πλατεία, το «παρών» έδωσαν επίσης, ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Χρήστος Αθανάσουλας, Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Να τους ταρακουνήσουμε!

«Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν με την ψήφο τους να ταρακουνήσουν τα νερά του σάπιου συστήματος της φυλακής των λαών, της ΕΕ, με ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ», κάλεσε από το βήμα ο Σ. Παρίσης, μέσα σε συνθήματα όπως «ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ», τονίζοντας ότι μπορεί να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα ενδυνάμωσης του Κόμματος. Κάλεσε το λαό της περιοχής να ξεπεράσει δισταγμούς, να κάνει την αγανάκτησή του δύναμη, με ψήφο στο ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στο νομό, επεσήμανε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα, παρά τις δυσκολίες που θέτει η αντιλαϊκή πολική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ που την υλοποιεί σήμερα, των κομμάτων που υποστηρίζουν την ΕΕ, αλλά και των τοπικών Αρχών προσθέτοντας:

«Παρά τις δυσκολίες και την απογοήτευση που ορισμένοι μπορεί να ένιωθαν, δεν είναι λίγοι και εδώ στην περιοχή σας που τα προηγούμενα χρόνια σήκωσαν ανάστημα, επέλεξαν τον δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης, της συμπόρευσης με τους κομμουνιστές σε κρίσιμες μάχες.

Όπως έγινε με τις κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στην υποβάθμιση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Όπως έγινε πριν λίγους μήνες όπου ο Πύργος και άλλες περιοχές της Ηλείας συγκλονίστηκαν από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων που με εκατοντάδες τρακτέρ έδωσαν έναν δίκαιο αγώνα, κέρδισαν τη συμπαράσταση όλου του λαού, απέσπασαν κάποια μέτρα έστω ανακούφισης.

Όπως έκαναν χιλιάδες νέες και νέοι, (τα δικά μας παιδιά και αδέρφια, τα εγγόνια σας) που πριν λίγες μέρες στις φοιτητικές εκλογές έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της “Πανσπουδαστικής” με το γαρύφαλλο, και έστειλαν σαφές μήνυμα αγώνα, καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής αναδεικνύοντας την παράταξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια, ξανά σε πρώτη δύναμη.

Αλλά ήταν και κάτι ακόμα, που συνεχίζει να μας συγκινεί και να μας συγκλονίζει! Ήταν ετούτος εδώ ο λαός και η νεολαία που κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που έζησε η Ηλεία τα προηγούμενα χρόνια έδειξε την δύναμή του, δεν απελπίστηκε, ούτε παραδόθηκε στις φλόγες και τις καταστροφές, αλλά βγήκε μπροστά, μαχητικά, υπερασπίστηκε το βιός του, τη ζωή του, τα παιδιά του, κόντρα στο εχθρικό αστικό κράτος που τον άφησε αβοήθητο.

Ήταν εδώ που ακούστηκε και έγινε πράξη το σύνθημα που δίνει κουράγιο και ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους, ότι “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”! Και είμαστε βέβαιοι ότι αύριο όλοι αυτοί θα είναι ακόμα περισσότεροι!».

Μοναδική απάντηση σε ΕΕ, κυβέρνηση της ΝΔ και συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση»

Κάλεσε να ακουστεί ένα πολύ πιο δυνατό «ως εδώ» για όλα τα προβλήματα που νιώθει ο λαός, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, που θα αποτελέσει τη μοναδική απάντηση στη συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς, του Βελόπουλου και των άλλων αστικών κομμάτων που «ευαγγελίζονται» την ΕΕ και τις οδηγίες – κατευθύνσεις της.

Σημείωσε ότι δεν μπορούν να αποτελούν λύσεις τα δοκιμασμένα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, που έχουν τις ίδιες στρατηγικές κατευθύνσεις στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών τους με τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Ειδικά για την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, κατήγγειλε πως:

«Είχε το θράσος να επισκεφτεί το μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα και ακόμη μεγαλύτερο θράσος να δηλώνει την επόμενη μέρα ότι το μουσείο δημιουργήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ. Έλεος πια…

Τι σχέση έχει σήμερα αυτό το κόμμα με τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη που ως στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικάνους, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις ”αξίες” που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του.

Τι σχέση έχει ο κύριος Κασσελάκης με το γνωστό σε όλους μας κόκκινο γαρύφαλλο του Νίκου Μπελογιάννη που την ώρα της εκτέλεσης δεν έπεσε κάτω το σήκωσαν στα χέρια τους χιλιάδες λαού και κομμουνιστών και το κρατάνε ακόμη ανθισμένο.

Καλούμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, όσους σήμερα νιώθουν αριστεροί και ριζοσπάστες να μην ξεγελαστούν από τέτοιες γελοιότητες. Μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο Μπελογιάννης πίστευε ότι υπάρχει εναλλακτική στη βαρβαρότητα των πολέμων και της εκμετάλλευσης κι αυτή είναι ο σοσιαλισμός. Πάλεψε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις “ιερές συμμαχίες” του. Δεν πίστευε ότι κεφάλαιο κι εργάτες είναι “συνέταιροι”, αλλά ταξικοί αντίπαλοι. Γι αυτό και θυσίασε τη ζωή του για να έρθει ο λαός στην εξουσία κι όχι για να κάτσει ο ίδιος στις κυβερνητικές καρέκλες του αστικού κράτους».

Όλοι μαζί να σηκώσουμε το κόμμα πιο ψηλά!

Θυμίζοντας τι έχουν ψηφίσει από κοινού στο ευρωκοινοβούλιο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελ. Λύση, κάλεσε σε συμπόρευση και ψήφο στο ΚΚΕ και από όλους όσοι σήμερα προβληματίζονται, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα με το Κόμμα. Μπροστά στις κάλπες, σημείωσε την ανάγκη πανστρατιάς για τη διακίνηση του ψηφοδελτίου, καταλήγοντας:

«Όλοι μαζί να καλέσουμε να κάνουν το βήμα όσοι σήμερα νιώθουν απογοητευμένοι και προδομένοι από τα κόμματα που στήριζαν μέχρι τώρα, όσους είχαν αυταπάτες ότι αυτά τα κόμματα θα έκοβαν τη φόρα της ΝΔ αλλά τελικά ψήφιζαν μαζί της κάθε τι αντιλαϊκό.

Να σπάσουμε το υποτονικό κλίμα που πάνε να επιβάλουν τα άλλα κόμματα, για να γλιτώσουν την καταδίκη και να στείλουν στην ακίνδυνη αποχή όσους δεν μπορούν να πείσουν!

Η αποχή από τις εκλογές δεν στέλνει κανένα μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η αποχή είναι τελικά “λευκή επιταγή”, ανοχή σε αυτή την πολιτική. Γι’ αυτό ποτέ δεν ίδρωσε το αυτί καμίας κυβέρνησης πουθενά στον κόσμο από το υψηλό ποσοστό της αποχής. Η επόμενη ημέρα των εκλογών, αυτά με τα οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι, δεν επιτρέπουν “χαλαρή στάση”.

Αυτό που θα μετρήσουν τα επιτελεία τους δεν είναι η αποχή, αλλά πόσο θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και των κομμάτων της, πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ.

Γι αυτό λοιπόν, τώρα ΚΚΕ σε κάθε μάχη και στις εκλογές. Πάμε, λοιπόν, στις μέρες που έμειναν να φέρουμε τα πάνω – κάτω. Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Και τελικά αυτό να γεμίσει τις κάλπες. Για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα».

Μονόδρομος για το λαό που αναζητά διέξοδο στα προβλήματά του!

Σύνθημα μαζικής υπερψήφισης του ΚΚΕ έδωσε και ο Κώστας Γιαννακός, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων του Πυροσβεστικού σώματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η στήριξη του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, που απαρτίζεται μόνο από δοκιμασμένους καθημερινούς αγωνιστές και αγωνίστριες κι όχι από καιροσκόπους, τηλεπερσόνες και πολιτικούς γυρολόγους, είναι μονόδρομος για τον απλό λαό που αναζητάει διέξοδο στα προβλήματά του.

Από το 1981, που στείλαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους πρώτους, άμεσα εκλεγμένους από το λαό, εθνικούς μας αντιπροσώπους μέχρι και σήμερα που καλούμαστε να ξαναψηφίσουμε, μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ άσκησαν με αξιοπρέπεια και συνέπεια το λειτούργημά τους, ξεσκεπάζοντας σκάνδαλα, αναδεικνύοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταψηφίζοντας τις εθνικά επιζήμιες ντιρεκτίβες!

Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή τη 10η του Ιούνη ο λαός θα είναι πολύ πιο ετοιμοπόλεμος για να διεκδικήσει το δίκιο του τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Και, μπροστά και στις κάλπες της Κυριακής 9 Ιούνη, κατέληξε: «Με το κόκκινο ευρωψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο χέρι θα πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν, ακόμα κι εκείνοι που διατηρούν διαφορετικές απόψεις με το κόμμα μας σε συγκεκριμένα ζητήματα, πως την επομένη των εκλογών, όταν θα εξαφανιστούν οι selfies, τα τσιτάτα στο tik tok και οι celebrities, μόνο το ΚΚΕ θα συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό του λαού και θα παλεύει, απ’ όλα τα μετερέζια, για τα δίκαια αιτήματά του, όπως κάνει εδώ και έναν αιώνα!

Εμπρός λοιπόν, με πίστη και αυτοπεποίθηση, να παλέψουμε για ν’ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά μας ώστε το βράδυ της 9ης Ιούνη να αναθαρέψει ο λαός μας και να ζοριστούν τα επιτελεία των Βρυξελλών, που θα δουν τον αριθμό των ευρωβουλευτών μας να αυξάνει!».

«Θα τους νομιμοποιήσουμε και με την ψήφο μας;»

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Νίκος Παπαδόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που αφού αναφέρθηκε και εξήγησε τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων στο ευρωκοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Το δίλημμα που πρέπει να απαντηθεί λοιπόν είναι το εξής, θα τους νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας ώστε να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο ή θα τους βάλουμε φρένο; Για να μην μπορεί ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης από τις 10 του Ιούνη, να μιλάει για ανανέωση της λαϊκής εντολής, όταν θα φέρνει νομοσχέδια που θα τσακίζουν κι άλλο το εισόδημα και τα δικαιώματά μας».

Επικαλούμενος το παράδειγμα του αθλητισμού, τόνισε: «Σύντροφοι και φίλοι θα κλείσω με ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει ακριβώς τις πολύ μεγάλες διάφορες που υπάρχουν ανάμεσα στους δυο κόσμους που μάχονται στην κοινωνία μας, τον σοσιαλισμό και τον καπιταλισμό. Στη Σοβιετική Ένωση που ο αθλητισμός ήταν κοινωνικό αγαθό και όλοι είχαν πρόσβαση σε αυτόν, το προσδόκιμο ζωής ήταν τα 80 έτη ενώ μια δεκαετία μετά την ανατροπή και της αλλαγής πορείας που είχε ο αθλητισμός το προσδόκιμο ζωής έπεσε κατά 8 έτη. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι υγιής άνθρωπος χωρίς αθλητισμό δεν μπορεί να υπάρξει!».

ΠΗΓΗ: 902.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα